Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

16 mališana krenulo je u “Vrapčiće” – novu jasličku grupu u Kutini

Prenamijenjeni prostor nalazi se u OŠ Vladimira Vidrića

Prenamijenjeni prostor nalazi se u OŠ Vladimira Vidrića

Obzirom da su zadovoljeni svi tehnički uvjeti, jučer je u Kutini s radom započela nova odgojna skupina „Vrapčići“ u koju je smješteno 16 djece u dobi od 1 do 2 godine. Dodatna jaslička skupina smještena je u novouređenom prostoru OŠ Vladimira Vidrića koji se u samo dva mjeseca kvalitetno prenamijenio iz učionica u dječji vrtić uz zadovoljenje svih pedagoških standarda s pripadajućim sanitarijama, a otvorila su se i 2 nova radna mjesta za odgajateljicu i 1 za pomoćno-tehničko osoblje.

 

IMG_3896

 

„Na izvanrednim upisima Dječjeg vrtića Kutina, koji su provedeni od rujna do veljače upisan je velik broj djece, te se ukazala potreba za otvaranjem odgojne skupine. U dogovoru s Gradom, kao osnivačem Dječjeg vrtića Kutina, poduzete su sve potrebne radnje kako bi zadovoljili potrebe roditelja za smještajem djece“, istaknula je Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

 

 

 

Gradonačelnik Zlatko Babić ističe kako je za realizaciju plana za početak rada vrtića „Vrapčići“ prethodila nabavka sve potrebne opreme.

 

 

IMG_3919

 

Grad Kutina je ovim projektom uložio i dodatna financijska sredstva u OŠ Vladimira Vidrića kako bi se prilagodile postojeće učionice za učenike koji su do sada boravili u prenamijenjenom prostoru za vrtićance. Novouređenim prostorom, moderno opremljenim kabinetom kemije i fizike,  zadovoljna je ravnateljica Snježana Coha.

 

 

 

Ovo je, pored Dječjeg vrtića “Potočnica” koji je za rad osposobljen prošle godine, još jedan trud Grada da se smanji lista čekanja i omogući da svi zbrinu svoju djecu do trenutka dok se ne izgradi novi Dječji vrtić pokraj OŠ Zvonimira Franka, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te dodao da će se novi vrtić graditi za 8 skupina, modularnom gradnjom, a financirat će se novcem dobivenim od prodaje udjela u odmaralištu Mali Lošinj ili sredstvima iz EU fondova.

 

IMG_3907

 

Gradonačelnik Babić zaključiop je kako Grad Kutina postaje dobar primjer mjesta u kojem se stvaraju dobri uvjeti za mlade obitelji, što je jedan od osnovnih preduvjeta unapređenja demografske slika Grada.

 

IMG_3916

IMG_3914

IMG_3900

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.