Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završeni radovi na vanjskom uređenju zgrade za Poduzetnički inkubator – PISMO

Slijedi opremanje ureda i prostorija

Slijedi opremanje ureda i prostorija

Djelatnici građevinsko – uslužnog obrta PE-GRA Novska, nakon radova na vanjskima zidovima i energetske obnove zgrada koja će uljepšati Trg Luke Ilića Oriovčanina, uklonili su zaštitnu foliji i skele čime se pogledima otkrila uređena ljepoticu s kraja 18. stoljeća.

Uređenje zgrade dio je Projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko moslavačkoj županiji osnivanjem Poduzetničkog inkubatora PISMO – Novska“, kroz koji će se potaknuti “osnivanje novih poduzeća, start-upova, i njihovo uspješno poslovanje i doprinos jačanju poduzetništva, a poduzetnicima pomoći da razvijaju svoje ideje i poslovanje“.

 

INKUBATOR_02

 

Poduzetnički inkubator biti će fokusiran na industriju razvoja video igara koja bilježi veliku ekspanziju u svijetu te će novi prostori u uređenoj zgradi omogućiti stvaranje novih radnih mjesta i dodanu vrijednost.

U sklopu projekta rekonstruirati će se i opremiti nešto više od 1213 metara prostornih površine zgrade na Trg Luke Ilića Oriovčanina 8 i na Gradskoj tržnici, s 26 funkcionalnih jedinica, uredi, video i glazbeni studio, motion capture studio, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, coworking prostor, konferencijska dvorana itd.

 

INKUBATOR_02

 

Nakon vanjskog uređenja na redu je opremanje ureda i prostorija, a kako je rekao Mario Čelan, direktor SiMoRe, “polaznici koji pokažu interes nakon završene besplatne edukacije, u Poduzetničkom inkubatoru moći će dobiti prostor, opremu, računalo, sve ono što je potrebno za pokretanje svoje tvrtke u gaming industriji“.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.