Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završena energetska obnova Dječjeg vrtića „Radost” Novska

Podizanje kvalitete života djece i zaposlenih

Podizanje kvalitete života djece i zaposlenih

Završen je projekt energetske obnove Dječjeg vrtića „Radost“ Novska. Zgrada je obnovljena prema najnovijim standardima, istaknula je ravnateljica Ljerka Vidaković.

 

 

 

Drugi se dio obnove odnosio na strojarske radove, koji su obuhvatili i izgradnju nove kotlovnice, dok se treći dio obnove odnosio na elektro radove, odnosno zamjenu eklektičnih instalacija sa štednim rasvjetnim tijelima.

 

 

VRTIC_RADOST_3

 

Završetkom  ovog projekta postiže se energetska ušteda od 87 posto, što je vrlo značajno za standard svih polaznika i djelatnika.  Trenutno, u Dječjem vrtiću „Radost“  boravi 186-ero djece.

 

 

 

Za projektiranje i građevinski nadzor zadužen je bio Hrvoje Ljubojević iz tvrtke Tenzor d.o.o..

 

 

 

„S obzirom da se nalazimo u Dječjem vrtiću „Radost“ u kojem je provedena energetska obnova, ne mogu reći ništa drugo, osim da sam radostan“ – istaknuo je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić.

 

 

 

Vezano uz predškolski odgoj, zacrtan je jasan cilj, napominje gradonačenik.

 

 

 

Iako je cijela zgrada zasjala novim sjajem, planira se još oslikavanje fasade.

 

 

 

Dodajmo kako je vrijednost projekta energetske obnove bila 2,7 milijuna kuna, od čega je 1,2 milijun  kuna osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. 780 tisuća kuna sufinancirano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, dok je Grad Novska iz vlastitog proračuna osigurao  462 tisuće kuna. Radove, završene prije roka, izvela je građevinska tvrtka „Big boys gradnja“iz Brestače, vlasnika Maria Kozića.

 

VRTIC_RADOST_4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.