Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Započela proslava Dana općine Lipovljani

Na Svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najboljima

Na Svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najboljima

Općina Lipovljani obilježava Dan Općine. Tim je povodom  u petak, 15. ožujka  održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili brojni gosti. Bila je to i  prigoda da se čelnici Općine osvrnu na sve učinjeno u proteklom razdoblju. Načelnik Nikola Horvat:

 

 

Jedan od najznačajnijih projekata je čvor na autocesti A3.

 

 

Također, u 2018.godini rekonstruirana je prometnica u Ulici Josipa Kozarca, to je EU projekt u vrijednosti od 4 milijuna kuna. U suradnji sa Županijskom upravom za ceste po modelu sufinanciranja 50:50 obnovljene su prometnice u dužini od 2300m kroz Kraljevu Veliku i Piljenice, vrijednost tih radova bila je 1,4 milijuna kuna.

Od manjih projekata, načelnik Horvat napominje kako su obnovljene lokalne prometnice, počela je gradnja mrtvačnice u Piljenicama koja se gradi fazno zbog načina sufinanciranja.

 

 

U 2019.godini planira se nastavak uređenja i izgradnje centra.

 

 

U pripremi su i projekti vezani uz obnovu dječjeg vrtića, rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava i Augusta Šenoe. Vrijednost pripremljenih projekata je više od 25 milijuna kuna, napominje načelnik Horvat dodavši kako je u planu i izrada projekta izgradnje komunalne infrastrukture u gospodarskim zonama, te izrada projekta spojne ceste Lipik-Lipovljani.

 

Image00005

 

Svim Lipovljancima i Lipovljankama Dan općine čestitala je predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

 

 

Građani Lipovljana od Sisačko-moslavačke županije ostvaruju i prihode putem poticaja u poljoprivredi i gospodarstvu, a također udruge su korisnice financijskih sredstava ostvarenih putem natječaja, zaključila je Roksandić dodavši kako će se dobra suradnja i nastaviti.

 

Image00011

 

Dan općine prilika je da se podjelom priznanja nagrade najbolje udruge, udruge koje su svojim zalaganjem u proteklom razdoblju pridonijele promociji Općine Lipovljani. Među dobitnicima se našla i Matica slovačka Lipovljani, u ime koje je prizanje primio predsjednik Josip Krajči.

 

 

Image00002

 

Napomenimo kako su jučer, osim  Svečane sjednice, održani i Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima: Izložba  „Šuma okom šumara“, te Stručni skup „Josip Kozarac: književnik i    prirodoslovac – naš suvremenik“. Dok će se danas s početkom u 17 sati održati Dani Tarasa Ševčenka, a sutra, Natjecanje u kuhanju gulaša, Likovna kolonija te Zajednički kulturno-umjetnički program .

U utorak, 19.ožujka, na Josipovo – Dan župe i Dan Općine Lipovljani s početkom u 10 sati bit će položeni vijenci na mjesnom groblju u Lipovljanima, a zatim u 11 sati, bit će služena Sveta misa u crkvi sv. Josipa u Lipovljanima.

Izložba postavljena u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani bit će otvorena do 20. ožujka 2019. godine u vremenu od 10.00 do 15.00 sati.

 

1-Josipovo-2019-800x581

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.