Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Sljedeće godine počinje gradnja Veteranskog centra Petrinja

Projekt vrijedan 83 milijuna kuna

Projekt vrijedan 83 milijuna kuna

U Petrinji je održana tiskovna konferencija na temu izdavanja Građevinske dozvole za Veteranski centar Petrinja, na kojoj su uz Darinka Dumbovića gradonačelnika Grada Petrinje i zamjenicu Viktoriju Kaleb prisustvovali prim. dr. Marina Kovač ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Ivan Barbot“ Popovača i kordinatorica za projekte EU fondova iz zdravstva, Darko Dumbović predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje, te članovi koordinacije Ivan Horvatić, Đurđa Bobinac, Mirko Putrić i Radovan Jakovović.

 

20190314_120520

20190314_120501

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović na početku konferencije je istaknuo kako je Grad Petrinja u Domovinskom ratu pretrpio veliku štetu i podnio veliku žrtvu, što ljudskih žrtava, što devastacije prostora.

 

 

 

Upravo je i ovaj projekt izgradnje Veteranskog centra dio tih projekata, istaknuo je Dumbović posebno se zahvalivši djelatnicima Odjela za prostorno planiranje, pročelnici Vlasti Vuglec te višem savjetniku Ivanu Begiću, koji su napravili krasan posao.

 

 

 

20190314_120454

 

Ciljanu skupinu veteranskih centara čine hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji, civilni stradalnici iz Domovinskog rata, žrtve seksualnog nasilja iz Domovinskog rata, vojne i civilne stradalnike iz Drugog svjetskog rata, osobe stradale u obavljanju vojnih i redarstvenih dužnosti u stranoj zemlji u okviru mirovnih snaga i mirovnih misija, stradale pirotehničare i druge osobe za koje se utvrdi potreba za korištenjem usluga veteranskih centara. Korisnicima će biti dostupan privremeni i trajni smještaj te cjelodnevni i poludnevni boravak. Program veteranskog centra obuhvaća psihosocijalnu funkciju, radnu terapiju, edukaciju i savjetovanje, kineziterapiju te kulturne radionice.

Veteranski centar će se gradit na površini od 5 hektara na dijelu Vojarne „Zrin” u centru Petrinje u ulici Ivana Mažuranića.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje Darko Dumbović na ideji i potpori je zahvalio bivšem ministru branitelja Predragu Matiću.

 

 

 

Ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača i kordinatorica za projekte EU fondova iz zdravstva prim. dr. Marina Kovač pojasnila je što će sve Centar sadržajno pružati braniteljima:

 

 

 

Početak gradnje Veteranskog centra predviđen je za rujan 2020. godine.

 

20190314_11575120190314_120017

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.