Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

POU Kutina poziva sve zainteresirane za programe osposobljavanja

“Priprematelj tradicijskih slastica” i “Voditelj agroturističkog gospodarstva”

"Priprematelj tradicijskih slastica" i "Voditelj agroturističkog gospodarstva"

Pučko otvoreno učilište Kutina provodi projekt “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude” te poziva sve nezaposlene i zainteresirane za programe osposobljavanja “Priprematelj tradicijskih slastica” i “Voditelj agroturističkog gospodarstva”, koji su mlađi od 25 i stariji od 54 godine da se prijave u Pučko otvoreno učilište Kutina kako bi postali polaznici inovativnih programa. Rok prijave je do popunjavanja kvote.

U projektu „Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude“ čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Kutina raspolaže se sa 100% bespovratnih sredstava u iznosu od 1.282.887,50 kn, a provedba projekta traje 18 mjeseci. U projektu sudjeluju 4 partnera: Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO), Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Kutina, Hotel Kutina d.o.o. i Pentagon, obrt za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge.

S obzirom na važnost ovog projekta, te potrebu za djelatnicima u ugostiteljstvu, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić prilikom početne konferencije, u prosincu 2018.godine  čestitao je Pučkom otvorenom učilištu na uspješno dobivenom projektu čija je realizacija u tijeku.

 

 

 

U projektnom timu sudjeluje većina djelatnika POU, dok je voditeljica projekta novozaposlena osoba, istaknula je ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar.

 

 

 

Cilj projekta i je poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno 6 predavača učilišta i 6 mentora tvrtke i obrta, za pružanje inovativnih programa dodatne ponude destinacijske atrakcije Parka prirode Lonjsko polje, istaknula je voditeljica Jelena Crnac.

 

IMG_2304

 

Za sudjelovanje u programu osposobljavanja pod nazivom „Priprematelj tradicijskih slastica“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 15 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za invalide odnosno rješenje o vrsti invaliditeta.

 

 

 

Za sudjelovanje u programu „Voditelj agroturističkog gospodarstva“, polaznik mora imati minimalno završenu osnovnu školu i 18 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti, za invalide – rješenje o vrsti invaliditeta.

 

 

 

Programi osposobljavanja neće se provoditi u isto vrijeme. Provedba započinje čim se skupi dovoljan broj zainteresiranih polaznika.

„Budući da je glavni problem koji rješavamo projektom niska razina praktičnih znanja, vještina i općih kompetencija osoba za rad u turizmu/ugostiteljstvu, te nedostatak praktičnog osposobljavanja u realnim uvjetima, shodno potrebama tržišta rada SMŽ, apeliram na sve koji su nezaposleni, a mlađi su od 25 godina i stariji od 54 godine, te osobe s invaliditetom da se jave u kutinsko Pučko učilište, informiraju o projektu, o benefitima osposobljavanja i tako osnaže svoju priliku za zapošljavanje na tržištu rada te steknu nove vještine i poznanstva“, poručila je Jelena Crnac, voditeljica projekta.

 

53731991_1245117385645043_6525661734881984512_n

53470193_1245117672311681_8587944759421566976_n

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.