priprema_konjogojska0002-600x450

U Sunji je održan radni sastanak organizacijskog odbora za prirpemu 25. jubilarne konjogojske izložbe.

Na poziv Općine Sunja, odazvali su se predstavnici HGK Županijske komore Sisak, Središnjih Saveza uzgajivača Hrvatskog posavca i hladnokrvnjaka, predstavnici veterinarske inspekcije, Veterinarske stanice Sunja, Hrvatske savjetodavne službe MP, lokalnih konjogojskih udruga, Sisačko- moslavačke županije, te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

 

priprema_konjogojska0003-600x450

 

Općinski načelnik Grga Dragičević predložio je da se izložba održi 13. srpnja, što su svi prisutni prihvatili. Nakon kratke i sadržajne rasprave i prijedloga usuglašeno je da ovogodišnja jubilarna konjogojska izložba treba imati jasniji karakter i okupiti najbolja grla i zaprege.

Državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je važnost održavanja izložbe u Sunji kao dijelu županije iz koje dolazi najveći broj grla plemenitih pasmina Hrvatskog posavca i hladnokrvnjaka, stoga je naglasio potrebu angažiranja većeg broja uzgajivača s područja Općine Sunja.

 

priprema_konjogojska0001-600x450

 

U pogledu sufinanciranja izložbe i ove godine neće izostati pokroviteljstvo i financijska potpora Ministarstva poljoprivrede, Sisačko-moslavačke županije, te Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Sisak.

 

priprema_konjogojska0004-600x450

Održan radni sastanak organizacijskog odbora za pripremu 25. jubilarne konjogojske izložbe
5.00(1 glas)
Komentara(0)