Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Od velikog do malog Vukovara

2. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Sunja

2. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Sunja

Sunjani su u nedjelju, 24. ožujka dočekali sudionike 2. Memorijalnog ultramaratona „Od velikog do malog Vukovara“. Na putu dugom više od 300 kilometara trkači i biciklisti su poslali poruku „Da se ne zaboravi“.

s 1

Zamjenik načelnika općine Sunja Ivica Kozarić

 

Programu dočeka maratonaca nazočio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak

 

 

U župnu crkvu sv. Marije Magdalene u Sunji, gdje je služena i sveta misa, sudionici maratona unijeli su svjetlo mira. Uslijedilo je odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i svim civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata kod spomen obilježja na mjesnom groblju u Sunji.

s2

Okupljenima se u ime organizatora maratona obratio Tomislav Gall, potom načelnik općine Sunja Ivica Kozarić, zamjenik župana Ivan Celjak i izaslanica ministra hrvatskihbranitelja Tome Medveda, savjetnica u kabinetu ministra, Tatjana Pogarčić.

s4

Prigodnu molitvu predvodio je sunjski župnik Ivan Faletar.

  1. Memorijalni ultramaraton organizirali su Nexe Team Našice, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, Udruga maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“, Udruga oboljelih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, UHDDR Sunja i Općina Sunja. Maratonu su se pridružile i biciklističke udruge , a od ove godine u ultramaraton su se uključili i profesionalni hrvatski vojnici .

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.