Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Na 12. sjednici Županijske skupštine aktualizirane teme vezane uz obrazovanje

Kurikulum za tehničara za razvoj video igara predan je u Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Kurikulum za tehničara za razvoj video igara predan je u Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Na jučer održanoj 12. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, vijećnici su raspravljali o ukupno 42 točke koje su većinom glasova prihvaćene.

 

received_350313918917497

 

Sjednica je počela Aktualnim satom, tijekom kojeg su aktualizirane i teme vezane uz obrazovanje. Vijećnika HDZ-a Slavka Tepavca zanimala je faza realizacije novog kurikuluma tehničara za razvoj video igara.

 

 

 

Župan je odgovorio kako je novi kurikulum za tehničara za razvoj video igara predan u Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 

 

 

Pojasni je župan Žinić kako je četvrti korak u realizaciji ovog projekta upravo vezan uz novo zanimanje – tehničar za izradu video igara.

 

 

 

Vezano uz temu opbrazovanja, vijećnik SDP-a Zdenko Vahovec  je pitao što je sa završetkom gradnje strukovne škole u Sisku.

 

 

 

Župan je u svom odgovoru istaknuo kako se itekako radi na rješavanju ovog problema, no, nažalost, izvođač radova na toj školi je otišao u stečaj.

 

 

 

Dodao je župan i kako je Županija  dobila razlikovni troškovnik,  te kako vjerujem da će ubrzo moći raspisati i natječaj te završiti tu školu. „ To vodi i nastavku našeg projekta, a to je izgradnja učeničkog doma u Sisku“ , zaključio je župan Ivo Žinić.

 

Image00028

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.