Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Kontinuirano treba ukazivati na problem zlostavljanja žena

Uz Međunarodni dan žena sisački HNS dijelio maćuhice

Uz Međunarodni dan žena sisački HNS dijelio maćuhice

Žene su ravnopravne i žalosno je što se u 21 stoljeću mora govoriti o njihovim elementarnim pravima, rekla je predsjednica sisačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, Adelina Ivković.

 

7 (2)

 

Naime, članovi ove podružnice u subotu su, 09. ožujka, u prigodi Međunarodnog dana žena na Gradskoj tržnici u Sisku dijelili maćuhice građankama i građanima Siska.

 

3 (2)

 

Ivković je podsjetila na svakodnevne slučajeve zlostavljanja žena, naglasivši kako je upravo poruka HNS-a potreba za kontinuiranim ukazivanjem na ovaj problem koji je ovdje, kraj nas i pred kojim ne smijemo zatvarati oči.

 

 

11

 

Nejednakost je vidljiva i na radnim mjestima , vidljiva je u politici, dodaje Ivković

 

 

Susret HNS-ovaca s građanima Siska bila je prigoda i podsjetiti na skorašnje izbore za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, a jedan od kandidata je i predsjednik središnje hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak .

 

6 (2)

 

Na Međunarodni dan žena slave se politička, ekonomska i društvena postignuća žena, daje počast prethodnicama i nastavlja borba za ravnopravnost i ostvarivanje jednakih prava žena.

Kao primjer imamo našu Savku Dabčević Kučar, jednu od najvažnijih političarki u povijesti ovih prostora i upravo zbog postignuća poput njenih, upravo zbog hrabrih žena kao što je bila ona, postoji i slavi se Dan žena Hrvatska narodna stranka uvijek će podržavati aktivnosti u obrani ženskih prava i svih onih aktivnosti koje se zalažu za napredak društva, poručuju iz HNS-a .

 

13128 (1)10 (2)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.