Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Kutine obišao tvrtku “Šmit Electronic”

Tvrtka je to dobitnica priznanja „PARTNER RELATIONSHIP OF THE YEAR“

Tvrtka je to dobitnica priznanja „PARTNER RELATIONSHIP OF THE YEAR“

Grad Kutina u suradnji s nositeljem projekta Sisačko-moslavačkom županijom subvencionira kamatu poduzetnicima za potrebe proširenja poslovanja i jačanje konkurentnosti. Kreditni fond projekta iznosi 100.000.000,00 kn. Poduzetnici mogu kreditna sredstva po ovom Projektu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje poslovnih objekata, kupnju opreme ili pojedinih dijelova opreme, kupnju zemljišta u svrhu poduzetničke djelatnosti, refinanciranje postojećih nepovoljnih kredita (koji nisu subvencionirani) za iste ili slične namjene.

 

IMG_3444

 

Od ugovorene kamatne stope Grad Kutina subvencionira 1% kamatne stope dok Sisačko – moslavačka županija subvencionira 2% kamatne stope.

Predmetnu kreditnu liniju koristi 29 poduzetnika s područja grada Kutine pri čemu Grad Kutina na godišnjoj razini subvencionira prosječno u iznosu od 560.000,00 kn. Ukupna vrijednost predmetnih realiziranih investicija za koje Grad Kutina subvencionira kamatu iznosi 10 mil. eura.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u pratnji pročelnika UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoja Krmelića i pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešićau društvu vlasnika Stjepana Šmita, obišao je tvrtku Šmit Electronic jednu od korisnika mjere Poduzetničkih kredita kojoj je zbog povećanja kapaciteta poslovanja ukazana potreba za proširenjem poslovnoga prostora , te potreba za ulaganje u opremu za vlastitu proizvodnju pri čemu je planirana vrijednost investicije 2,5 mil kn čijom se realizacijom planira i novi broj zaposlenih osoba.

Istim projektom za njezinu realizaciju potrebno je riješiti i komunalnu infrastrukturu, pri čemu  Grad Kutina, osim što podržava ovaj projekt putem subvencije kamata, namjerava  vlastitim sredstvima izgraditi pristupnu cestu s pripadajućom infrastrukturom koja obuhvaća rasvjetu i oborinsku odvodnju u ukupnoj vrijednosti oko 100.000,00 kn.

 

IMG_3448

 

Tvrtka ŠMIT ELECTRONIC osnovana je sredinom 1994. godine sa sjedištem u Kutini i to ponajprije kao informatička tvrtka koja se bavi projektiranjem informacijskih sustava tj. razvojem računalnih programa i prodajom i servisiranjem računala.

Danas tvrtka ima 20 zaposlenih radnika, jedan je od vodećih distributera računalne opreme u Hrvatskoj što dokazuje i dobiveno priznanje „PARTNER RELATIONSHIP OF THE YEAR“ dodijeljeno na godišnjoj konferenciji partnera IC Intracomaiz čitavog svijeta održanoj 2010. godine na kojoj su nazočili distributeri iz stotinjak zemalja.

S obzirom na to da je udio veleprodaje postajao sve veći tvrtka sve više pažnje pridaje uvozu, distribuciji i izvozu.

 

IMG_3454

 

U godinama koje dolaze uvozni asortiman sve više proširuje i to kako u asortimanu SBOX proizvoda koji se uvoze iz Kine tako i u broju brandova i grupi artikala koji se uvoze iz Europe. ŠMIT ELECTRONIC sada distribuira poznate brandove u 13 zemalja, a kako je naglasio Stjepan Šmit, vlasnik tvrtke Šmit Electronic, kako je krenulo na kraju naredne godine obuhvatiti će tržište kompletne Europe.

Tvrtka Šmit Electronic nalazi se na samom vrhu po izvozu stalaka, kablova i torbi za laptop u regiji od Austrije do Grčke.

Stjepan Šmit je najavio kako će započeti sa vlastitom proizvodnjom zaštitne folije za mobitele čime će dodatno proširiti svoju itekako uspješnu djelatnost. Također je naglasio i zadovoljstvo odlične suradnje s Gradom koji im je izašao u susret s programom poduzetničkog kredita.

Nastavak dobre suradnje potvrdio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je istaknuo da Grad aktivnim tvrtkama poput Šmit Electronica mora izaći u susret ukoliko se ustanovi da ista ima ambicije za proširenje svojih kapaciteta u svrhu povećanja broja zaposlenosti i boljem pozicioniranju na tržištu rada u djelatnosti kojom se bave.

Grad Kutina poduzetnicima na raspolaganje stavlja set beneficija i olakšica za ulaganje u cilju stvaranja drukčijeg ozračja u kojem su Grad i poduzetnici na istom zadatku, a to su nova ulaganja koja će rezultirati zadržavanjem dosadašnjih i otvaranjem novih radnih mjesta.

 

IMG_3498

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.