Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo obišao poduzetnički inkubator PISMO Novska

Upoznao se i sa strukovnim kurikulumom “Tehničar za razvoj video igara”

Upoznao se i sa strukovnim kurikulumom “Tehničar za razvoj video igara”

Podružnicu Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e u Novskoj posjetio je zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo. Dobra je to bila prilika da se zamjenik ministrice upozna sa napretkom radova na poduzetničkom inkubatoru PISMO te napretkom u izradi strukovnog kurikuluma “Tehničar za razvoj video igara”.

 

IMG_20190214_142001

 

Grad Novska i Sisačko-moslavačka županija u jednoj sinergiji zajednički provode projekt s ciljem da upravo ova županija postane središte gaming industrije. Bitan čimbenik u ovom projektu je i suradnja s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, stoga je posjet zamjenika ministrice od velike važnosti, kako za sam Grad, tako i za Županiju, naglasio je tom prilikom župan Ivo Žinić.  Nadalje, župan je istaknuo kako se ovaj projekt sastoji od pet faza, obrazloživši ih prema koracima kako se provode.

 

 

Tom se prilikom zamjenik ministrice mogao upoznati i s još jednim korakom koji se upravo provodi.

 

 

“Doživio sam jedno lijepo i pozitivno iskustvo, to je nešto što Hrvatska treba” – naglasio je prilikom posjete Novskoj zamjenik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo

 

 

 

IMG_20190214_142001

 

“Grad Novska jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji je na mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, početnih 55 tisuća kuna, osigurao ostatak do 100 tisuća kuna za startup tvrtke bilo koje djelatnosti.” – istaknuo je novljanski gradonačelnik Marin Piletić

 

 

O tijeku radova na izgradnji poduzetničkog inkubatora izvijestio je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e.

 

 

Nakon obilaska OŠ Novska, podružnice Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA-e,  zamjenik ministrice zajedno sa županom, gradonačelnikom i suradncima, obišao je i Dječji vrtić te radove na zgradi budućeg poduzetničkog inkubatora.

 

IMG_20190214_144135

pomocnik_pismo00012

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.