kompostana

Zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba, na 20. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, prihvatili su prijedlog gradonačelnika Milana Bandića – “Prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada”.

Zagrebački su vijećnici u raspravi iznijeli različite stavove, govorili su o alternativnim lokacijama gradnje kompostane u Zagrebu, te o puno većoj cijeni odvoza koju će građani morati platiti ako ona bude u Novskoj.  No, kasno sinoć nakon rasprave, 26 vijećnika bilo ja za prihvaćanje Prijedloga o sklapanju Sporazuma, tri vijećnika su bila protiv, dok je 8 bilo suzdržano.

Podsjetimo,riječ je o najavljenom zajedničkom investicijskom ulaganju u postrojenje za obradu odvojeno-prikupljenog biootpada Grada Zagreba i Grada Novske, odnosno izgradnje kompostane u Poduzetničkoj zoni Novska.

Grad Novska, prije samog održavanja Gradskog vijeća i donošenja konačne odluke, održat će niz edukativnih radionica s ciljem edukacije građana o samom pogonu za preradu biootpada.

Zagrebački vijećnici prihvatili prijedlog o izgradnji zajedničke kompostane u Novskoj
5.00(1 glas)
Komentara(0)