Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Vladajući vijećnici okrenuli leđa Matici hrvatskoj Sisak i djeci iz HK Siscia”

Oporbeni vijećnici gradonačelnici poklonili Bonton

Oporbeni vijećnici gradonačelnici poklonili Bonton

Na  sjednici Gradskog vijeća Grada Siska održanoj u petak, 22. veljače, vijećnici iz redova HDZ-a, HSLS-a i HKS-a tražili su dopunu Dnevnog reda s dvije točke, a koje su vijećnici vladajuće većine SDP, MOST, Hrvatski laburisti, HSS Braće Radić odbili, stoji u Priopćenju oporbenih vijećnika koje prenosimo u cijelosti.

“Jesu li to učinili zbog poslova koje su dobili u mandatu Ikić Baniček odnosno poslova njihove rodbine i članova obitelji, zbog naknada u nadzornim odborima i upravnim vijećima ili im jednostavno nije stalo do hrvatske kulture, sisačkih umjetnika, djece, športaša.

Dopune su bile vezane uz ostvarivanje prava Hokejskog kluba „Siscia“ na korištenje prostora Ledene dvorane Zibel budući je Rješenjem Vijeća sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora od 16. siječnja 2019. godine, ukinuta Odluka Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Siska kojom se isključuje Hokejski klub „Siscia“ iz članstva Zajednice sportskih udruga Grada Siska.

Druga dopuna vezana je uz Odluku o raskidu Ugovora o korištenju poslovnog prostora za kojeg stoji u obrazloženju gradonačelnice da Grad Sisak kao vlasnik prostora treba prostor za druge potrebe, a tražili smo dostavu akata iz kojih proizlaze te “druge potrebe”. Ili su “druge potrebe” navedene samo kao razlog da se Matica hrvatska izbaci s ciljem uništavanja. Prvi pokušaj je bio smanjenje sredstava za “Kvirinove susrete” prošle godine. Možda zbog manifestacije koja nosi ime svetca zaštitnika grada Siska?

Sisačka djeca treniraju u Zagrebu, a Siščanke i Siščani vladajuće većine u Gradskom vijeću su ih otpratili na put u Delnice okrenutih leđa gdje ovaj vikend igraju “domaće utakmice”. Hvala Europskom gradu sporta!

Danas su gradski vijećnici vladajuće većine, odbacivši naše prijedloge podanički otvoreno podržali autokraciju, politiku s elementima diskriminacije. Proteklih dana na svojim društvenim mrežama zdušno su branili Maticu i hrvatske interese, najavljivali da će upotrijebiti sve svoje snage i mogućnosti utjecaja kako bi se nepravedne odluke poništile. Danas su očito prevladali drugi interesi. Vjerojatno isti kojima su bili vođeni kada su odbili nižu cijenu vrtića i druge projekte koje smo predložili.

Svojim političkim činom pali su na testu uključivosti, tolerancije, partnerskog odnosa građana i vlasti zaboravljajući da su oni samo predstavnici građana koji su ih na ta mjesta birali.

Potaknuti nizom sramotnih odgovora gradonačelnice na konkretna vijećnička pitanja, u kojima vrijeđa oporbene vijećnice, žene, majke a tek potom političarke parafrazirajući ih neznalicama i sramotom ovog grada, gradonačelnici je u prigodi Dana žena, a u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja u ime Kluba vijećnika darovan bonton:

“Poštovana Gradonačelnice,

nastavno na odgovore koje pisanim putem upućujete vijećnicima parafrazirajući ih lopovima, neznalicama, sramotom našega grada, pri čemu izbjegavate konkretne odgovore koje dugujete svim Siščanima, dopustite da Vam danas predamo poklon u nadi da ćete pronaći dijelove civiliziranog ponašanja- BONTON!

Vidjet ćemo jeste li ga pročitali i kako je utjecao na Vas do idućeg Gradskog vijeća,” rekla je Vesna Štengl.”

Klub vijećnika HDZ, HKS, HSLS


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.