Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Više od 38 milijuna kuna za stambeno zbrinjavanje na području Sisačko-moslavačke županije

Nove mjere stvorit će uvjete za opstanak i naseljavanje stanovništva

Nove mjere stvorit će uvjete za opstanak i naseljavanje stanovništva

O stambenoj obnovi i zbrinjavanju razgovaralo se na danas održanom radnom sastanku u Sisačko-moslavačkoj županiji.  Župan Ivo Žinić naglasio je kako je dolaskom Nikole Mažara, državnog tajnika u Središnjem uredu državne uprave za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kojeg uz Sisačko-moslavačku županiju vežu i uspomene, te njegove zamjenice i tri načelnika sektora, pokazan veliki angažman u rješavanju aktualnih problema.

 

IMG_20190219_115226

 

Sastanku su nazočili i predstavnici zainteresiranih jedinica lokalne samouprave, gradova Gline, Petrinje i Hrvatske Kostajnice, te općina Gvozd, Topusko i Donji Kukuruzari, kao i predstavnici Lječilišta Topusko i Doma za starije osobe Glina.

 

IMG_20190219_115442

 

„Naša Županija, jedna od ratom najpogođenijih, itekako je zainteresirana za stambenu obnovu i zbrinjavanje“ – istaknuo je župan dodavši

 

 

 

Zahvalio je župan pritom djelatnicima Središnjeg ureda državne uprave za obnovu i stambeno zbrinjavanje te timu ljudi na terenu, koji su pomogli pri kreiranju novog Zakona o stambenom zbrinjavanju gdje su određeni članci omogućili da se ova problematika puno lakše i brže rješava.

 

 

 

Također riječi je bilo i o mogućnosti izgradnje novih zgrada za stambeno zbrinjavanje, te o problematici stanova na području Općine Topusko.

 

 

 

Osim toga, teme razgovora bile su vezane uz zbrinjavanje mladih obitelji, samaca te ostalih kategorija stanovnika, također bilo je riječi i o popunjavanju Doma umirovljenika u Glini, istaknuo je župan Žinić.

 

IMG_20190219_115252

 

„Republika Hrvatska će preko Središnjeg ureda državne uprave za obnovu i stambeno zbrinjavanje u stambeno zbrinjavanje na području Sisačko-moslavačke županije uložiti preko 38 milijuna kuna“ –  napomenuo je državni tajnik Nikola Mažar

 

 

 

Također, Mažar je naglasio i kako će najam, za sve one korisnike koji imaju Rješenje Centra za socijalnu skrb o zaštićenoj najamnini, odnosno pomoći, iznositi 1 kunu mjesečno, bez obzira na kojoj se lokaciji u Republici Hrvatskoj u potpomognutom području nalazi stan ili kuća.

Novine se osim kroz novi Zakon donose i kroz novu uredbu o bodovanju.

 

 

 

Ove mjere stvorit će uvjete ne samo opstanka, već i naseljavanja  stanovništva na ovo područje, zaključio je Mažar.

 

IMG_20190219_115710

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.