Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini održana završna konferencija projekta energetske obnove škola i vrtića

Obnovljeno 5 objekata, vrijednost radova veća od 15 milijuna kuna

Obnovljeno 5 objekata, vrijednost radova veća od 15 milijuna kuna

U Gradu Kutini održana je završna konferencija projekta Energetska obnova 5 zgrada na kojoj su ravnateljima osnovnih škola i vrtića svečano uručene uporabne dozvole. Nakon završetka energetskih obnova 3 škole i vrtića na području Grada Kutine ostvariti će se ušteda toplinske energije na godišnjoj razini od gotovo 50 posto. Projekt energetske obnove svih pet objekata završen je prije najavljenog roka, do kraja ožujka 2019.

 

IMG_20190228_090947

 

Završnoj konferenciji uz gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića nazočili su Vedrana Banda, ravnateljica OŠ Mate Lovraka, Ivica Petrović, ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje, Sanja Marčec, ravnateljica OŠ Banova Jaruga te Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

 

IMG_3290

 

Ukupna vrijednost energetske obnove iznosi 15 milijuna kuna od čega je 7 milijuna kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz EU, 3 milijuna kuna je sufinancirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok je 5 milijuna kuna osigurano iz gradskog proračuna.

Obnovom škole i vrtića osigurani su bolji uvjeti učenicima i vrtićancima, dok će se ostvarene uštede uložiti u poboljšanje kvalitete obrazovnog procesa, na korist djece i djelatnika.

 

IMG_2939

 

Predaja uporabnih dozvola u ruke ravnatelja škola i vrtića zapravo je točka završetka poslova energetske obnove, ali ne i ulaganja u obrazovne ustanove, ističe gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Gradonačelnik Zlatko Babić zahvalio se svima koji su sudjelovali u uspješnoj realizaciji energetske obnove, ali i roditeljima na razumijevanju tijekom radova koji su se odvijali na siguran način kako se djecu ne bi dovelo u opasnost.

 

IMG_2908

 

Zadovoljna provedenim radovima energetske obnove je i Vedrana Banda, ravnateljica OŠ Mate Lovraka. Riječ je o projektu unapređenja energetske učinkovitosti na dvije zgrade škole, istočnoj i zapadnoj s dvoranom, ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna od čega Grad Kutina sufinancira sa 0,9 milijuna kuna.

 

 

OŠ Mate Lovraka najstarija je kutinska škola koja će ove godine proslaviti 230 godina svoga rada, tako da će za svoju obljetnicu škola biti uljepšana, te će u njoj biti ugodniji boravak ljeti i zimi za djecu i djelatnike škole. Naime, nakon uređenja zgrada slijedi uređenje okoliša škole, odnosno sportskog igrališta i dvorišta.

IMG_3308

IMG_2912

 

OŠ Stjepana Kefelje bila je najveći potrošač energenata i veliki teret na proračunu Grada, a nakon ove energetske obnove, ušteđena sredstva na energentima, moći će se kvalitetno preusmjeriti na opremanja škola novim nastavnim sredstvima koja će biti potrebna za novi oblik nastave koji se očekuje nakon provedbe kurikularne reforme. U energetsku obnovu OŠ Stjepana Kefelje uloženo je 7,2 milijuna kuna.

Zadovoljstvo energetskom obnovom istaknuo je i ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje, Ivica Petrović.

 

 

 

IMG_3309

IMG_2931

 

Gradonačelnik je dodao da će nakon ovog projekta krenuti i u nove investicije te novi ciklus energetske obnove na Dječjem vrtiću „Maslačak“ i zgradi gradske uprave ukupne projektne vrijednosti 14,2 milijuna kuna od kojih će Grad Kutina sufinancirati 6 milijuna kuna. Projekt energetske obnove obuhvatit će i društvene domove u Banovoj Jaruzi i Repušnici koji imaju određene namjene i svrhu za povećanje socijalnog i društvenog života u tim mjesnim odborima, čija će vrijednost projekta iznositi 11,6 milijuna kuna, a ovisno o daljnjim postupcima prihvatljivosti troškova, Grad Kutina bi sudjelovao sa iznosom od 1,1 milijun kuna.

 

 

Gradonačelnik Babić osvrnuo se i na dobru sinergiju Upravnih odjela Grada Kutine, ravnatelja ustanova, predsjednika mjesnih odbora i RA Mrav istaknuvši uspješnost u provođenju projekata što obuhvaća veliki posao kako kod same faze pripreme tako i kod provedbe završne realizacije.

IMG_2942

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.