Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

[ODGOĐENO] TIN – predstava i dokumentarni film o Tinu Ujeviću

Predstava je odgođena!

Predstava je odgođena!

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture u srijedu, 20. veljače u 20 sati u prostoru Siscia Jazz kluba organizira prikazivanje predstave i dokumentarnog filma o Tinu Ujeviću – TIN. Predstava traje 40 minuta, a dokumentarni film o Tinu Ujeviću 22 minute. Predstava je odgođena!

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50,00 kn možete kupiti u Sisku u krojačkoj radnji “Romina”, knjižari i papirnici “AMK” i fast foodu “PINKI”.

 

Kratki sadržaj:

Mladu ambicioznu novinarku Jasnu urednik šalje u kavanu da intervjuira pjesnika Tina Ujevića koji je umro prije šezdeset i nešto godina. Jasna ne vjeruje da će se Tin pojaviti, ali pjesnik dolazi sa onoga svijeta. Odgovara na Jasnina pitanja. Govori o Matošu, poeziji, literaturi, politici…

Uloge: Antun Tudić (Tin), Iva Šimić (novinarka Jasna)  Tekst napisao: Željko Senečić

 

O Tinu Ujeviću:

Fascinacija Tinovim životom i djelom oduvijek je bila intenzivna u cjelokupnoj kulturnoj javnosti na ovim našim prostorima, a i šire.  I to iz puno razloga. Njegovi životni putevi, oskudnost financija, njegovi ekscentrični istupi i njegova općenito sudbina, to su sve valjani razlozi da se o njemu višeslojno razmišlja.

Fascinantan je njegov opus od 36 800 stihova, 6 naslova zbirke poezije i 17 knjiga njegovih djela (eseji, kritike, prevodilaštva itd.) Živeći u turbulentnim vremenima i živeći svojim osebujnim životom pitamo se kada je Ujević stvorio taj opus. I koji su zapravo bili presudni trenuci za stvaranje.

 

downloadfile-1(1)


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.