Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Spasimo naš Sisak” – tiskovna konferencija sisačkog HNS-a

“Trebamo sposobnu i marljivu upravu koja otvara vrata građanima i razvojnim projektima”

"Trebamo sposobnu i marljivu upravu koja otvara vrata građanima i razvojnim projektima"

„Spasimo naš Grad“ bila je tema danas održane tiskovne konferencijie Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, na kojoj su se predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica Adelina Ivković, te Krešimir Malec, član Središnjeg odbora HNS-a, osvrnuli na aktualnu političku situaciju u Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

IMG_20190214_091143

„Dok se drugi gradovi trude povući novac iz EU fondova, Grad Sisak ne radi niti na jednom razvojnom projektu“ – naglasila je predsjednica HNS-a Sisak Adelina Ivković osvrnuvši se na dovođenje tvrtke Sisak projekti d.o.o. u predstečaj.

 

 

Blokadom računa ove tvrtke nastala je dvostruka šteta, zaposlenici ne dobivaju plaće, a Grad ne refundira sredstva iz EU sredstava. Također, traže se i angažiraju vanjske kuće koje će biti partneri na projektima, a  koje su znatno skuplje nego vlastiti stručni kadar, dok mi imamo i našu županijsku Razvojnu agenciju SIMORA-u, koja je proglašena najuspješnijom u Hrvatskoj, s najvećim brojem realiziranih projekata.

 

 

Za navedene projekte bilo je predviđeno povlačenje sredstava EU fondova u visini od 34 milijuna i 964 tisuće kuna.

 

 

U ime HNS-a, te kao Siščanka, Ivković poziva odgovorne da sazovu tematsku sjednicu.

 

 

IMG_20190214_091150

Krešimir Malec, član Središnjeg odbora HNS-a napomenuo je kako u Strategiji razvoja Grada Siska za razdoblje 2015.-2020. stoji i swat analiza u kojoj se ističu snage, slabosti, prilike i prijetnje koje se odnose na razvoj Grada.

 

Predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković i član Središnjeg odbora HNS-a Krešimir Malec zaključili su kako Sisak treba sposobnu i marljivu gradsku upravu koja otvara vrata građanima i razvojnim projektima!

 

IMG_20190214_090006

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.