RADOST_03

Završena je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića „Radost“ Novska. Zgrada vrtića dobila je novu fasadu kao i vanjsku i unutarnju stolariju, čime se ušteda kreće i više od  70 posto potrošnje energenata.

Uređenje i obnovu zgrade s 1,2 milijun  kuna potpomoglo je  Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 780 tisuća kuna sufinanciranih iz sredstava EU projekata, te Grad Novska s 462. tisuće kuna.

RADOST_02

Energetski obnovljen i uređen Dječji vrtić „Radost“ djeci i zaposlenicima poboljšavaju uvjete boravka i rada, zadovoljavajući potrebe 11 odgojno obrazovnih skupina djece.

Ravnateljica Ljerka Vidaković, ističe sve veću potrebu za smještaj djece u vrtiću na području Grada Novske. Podsjeća  kako su  radi proširenja  kapaciteta,  u Pastoralnom centru župe Bl. Alojzija Stepinaca, uređeni  prostori za smještaj dvije odgojne skupine djece.

RADOST_04

Suradnjom Grada Novske i Požeške biskupije, prošle godine su pri Pastoralnom centru, uređeni prostori za vrtić koji  pohađa oko pedesetak mališana čija oba roditelja rade.

RADOST_06

 

Ravnateljica Ljerka Vidaković, podsjeća i na gradnju Dječjeg vrtića „Stribor“ na lokaciji gradskog dijela Uklade u Novskoj. Novi vrtić čija je gradnja u tijeku primati će novih pet odgojnih skupna djece.

Sredstva za gradnju su iz više izvora, sufinanciranjem  od  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu oko 4,7 milijuna kuna.

RADOST_01

Izgradnja vrtića doprinos je demografskim mjerama koje podupire Grad Novska, a potreba za smještaj novih skupina djece  pomoć je i njihovim  roditeljima da usklade obiteljski život i poslovne obveze.

Grada Novska provodi više demografskih mjera, kroz projekt „Kolica za novljanskog klinca“ daje naknade, za prvo dijete 2500 kuna, za drugo dijete 5000 kuna, a za treće i svako slijedeće dijete 10,000 kuna. Od prošle godine daje se i „Novljanski paket za bebe“, potpora roditeljima s potrepštinama za prve dane života novorođenčadi .

– Srednjoškolci i studenti dobivaju i stipendiju, a od ove akademske godine povećali smo iznos studentskih stipendija s 560 kn na 800 za sve studente u obiteljima s troje i više djece, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.

 

Raste potreba za smještaj djece – završena energetska obnova vrtića „Radost“
0.00(0 glasova)
Komentara(0)