Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Proglašeni najuspješniji sportaši u Sisačko-moslavačkoj županiji

Elena Pazman (atletika) i Karlo Kodrić (hrvanje) najuspješniji pojedinci

Elena Pazman (atletika) i Karlo Kodrić (hrvanje) najuspješniji pojedinci

Elena Pazman, najuspješnija je sportašica i u 2018. godini. Već je četiri puta proglašena najuspješnijom sportašicom Sisačko-moslavačke županije, od toga posljednje tri godine za redom. Plan joj je nakon završene srednje škole nastaviti trenirati atletiku, ali u Americi gdje će nastaviti školovanje.

Najuspješnijim sportašem u prošloj godini proglašen je Karlo Kodrić. Ovom mladom hrvaču koji se hrvanjem bavi deset godina prva je ovo titula najuspješnijeg sportaša u županiji.Svojim najvećim uspjehom u protekloj godini, uz juniorske plasmane, smatra osvojeno 5. mjesto na seniorskom turniru „Zagreb open“.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza sisačko-moslavačke županije u kategorijama: dječjih vrtića, školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola, sportskih nada, momčadi, ekipa, pojedinaca trenera, sportaša i sportašica proglašeni su najuspješniji u 2018. godini.

Uz to dodijeljeno je i posebno priznanje Nogometnom klubu „MOSLAVAC“ Popovača  za 85. godišnjicu postojanja.

Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ, istaknuo je  uspjehe na državnoj razini:

 

 

Na području naše županije ukupno je 240 klubova u gradovima, 40 u općinama, konkurencija je bila velika.

Uspjehe županijskih sportaša pohvalio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

U zadnjih nekoliko godina puno je uloženo  i u sportsku infrastrukturu

 

 

Najuspješniji su bili:

– DJEČJI VRTIĆ: Dječji vrtić Kutina

– ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (osnovne škole): ŠSD „RIBARI“ – Osnovna škola Braća Ribar – Sisak

– ŠKOLSKO SPORTSKO DRUŠTVO (srednje škole): ŠSD „GIMNAZIJALAC“ – Gimnazija Sisak

– SPORTSKE NADE: Klara Prpić (Kikboxing klub „CROATIA“ – Sisak), Lana Butković (Streljački klub „MAGNUM“ – Sisak), Nikolina Golomboš (Karate klub „TIGAR“ – Sisak), Tea Ilijević (Športski streljački klub „HVIDR-a“ – Sisak), Tea Nurkić (Ženski rukometni klub „PETRINIA“ – Petrinja), Antonio Vaška (Odbojkaški klub „SISAK“), David Bišof (Kuglački klub „NOVSKA“), Filip Mikulić (Hrvački klub „PETRINJA“), Mario Zakić (Rukometni klub „MOSLAVINA“ – Kutina) i Rok Malina ( Rukometni klub „SISAK“).

 

IMG_4354

– MOMČAD: Hrvački klub „PETRINJA“ (Ovi  mladići natječu se u „Premijer ligi“ Hrvatske, što je najviši stupanj natjecanja, gdje su osvojili  visoko 2. mjesto, također su bili 3. na međunarodnom seniorskom turniru. Članovi su Reprezentacije Hrvatske, te su bili na Svjetskom prvenstvu i prvenstvu Balkana. Tri člana osvojili su prvo mjesto u Državi u svojoj kategoriji. Pobjedničku momčad čine: IVAN LIZATOVIĆ, VEDRAN MITROVIĆ, TONIMIR SOKOL, KRISTIJAN ŠIMATIĆ, MARKO MITROVIĆ, KRISTIJAN PREČANICA, IVAN BARIŠIĆ, DRAGAN VIDOVIĆ, ZVONKO LAVRIĆ, JOSIP MATKOVIĆ, LUKA JANDRIĆ, EMIL OSMANAGIĆ, ANĐELKO BARIŠIĆ, ROBERT SIGUR, MATEJ MARJANOVIĆ i VINKO KADEČKA, trener- FRANJO PEREKOVIĆ i  tajnik ZVONKO BELOŠEVIĆ).

 

IMG_4370(1)

 

– EKIPA: Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja (U prošloj natjecateljskoj godini natjecale su se u Superligi za žene koja je najviši ligaški stupanj natjecanja u Republici Hrvatskoj, a što je najbolji rezultat Stolnoteniskog kluba „Mladost“ ikada ostvaren. Ekipu čine: IVANA MARINIĆ, DRAGANA VRANČIĆ, ANDREA GALIĆ, CHIARA RAMUŠČAK, SUNČICA ZAJEC i LUCIJA DANKIĆ, predsjednik MILAN RAMUŠČAK i tajnik i trener ROBERT RAMUŠČAK).

– TRENER: Robert Ramuščak (Stolnoteniski klub „MLADOST“ – Petrinja) (Trener je ženske i muške seniorske ekipe, a istovremeno je i aktivan igrač. U rad svoga kluba uložio je 17 godina trenerskog rada i obje ekipe doveo u najviši stupanj natjecanja – Superligu. Muška ekipa to je u prošloj godini uspjela prvi puta u svojoj povijesti. Rezultati koje postiže sa svojim ekipama svrstavaju njegov klub među vodeće u Hrvatskoj po kvaliteti rada).

– SPORTAŠ:Karlo Kodrić (Hrvački klub „SISAK“) (Osvojio je 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-20, 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske U-23,  2. mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Osvajač je više medalja na međunarodnim turnirima. Član je Hrvatske reprezentacije U-20 i kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora).

 

IMG_4402

– SPORTAŠICA: Elena Pazman (Atletski klub „MOSLAVINA“ – Kutina) (prošle godine svoju kolekciju je dopunila s 4 medalje s Državnog natjecanja i to: pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniorke 1. mjesto 800m, pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani 2. na 800m, zimsko Prvenstvo Hrvatske na stazi  – 2. na 1500m seniorke, pojedinačno prvenstvo Hrvatske seniorke -2. na 800m. Bila je na prvenstvu Balkana, a uz  sve to stigla je nastupiti za kros ekipu svoje škole na Državnom natjecanju gdje su osvojile 2.mjesto. Članica je Hrvatske juniorske reprezentacije i vrhunska sportašica).

Također, prvi puta su dodijeljene i nagrade za sportaše s invaliditetom, a dobitnici su:

– SPORTAŠ: Erik Fabian Kaurin (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (dobitnik je nagrade Paraolimpijskog odbora za mladog sportaša, osvajač je „zlata“ u kugli i „bronce“ u disku na Paraolimpijskim igrama).

– SPORTAŠICA: Ana Gradećak (Atletski klub „ODISEJ“ za osobe s invaliditetom – Kutina) (U 2018. godini natjecala se na Svjetskom i Europskom prvenstvu gdje je u svojoj kategoriji kuglu bacila za svoj osobni i Državni rekord, te je tako osvojila četvrto mjesto u Berlinu).


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.