Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Polaznici Ratne škole posjetili Sisačko-moslavačku županiju

Upoznali se s karakteristikama, značajem, pogodnostima, ali i problemima i poteškoćama

Upoznali se s karakteristikama, značajem, pogodnostima, ali i problemima i poteškoćama

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ iz Zagreba u sklopu  svog redovnog plana i programa izobrazbe boravili su na studijskom putovanju Središnjom Hrvatskom pa su tako posjetili i Sisačko-moslavačku županiju.

received_291023421517954

Brigadir Dragan Basić, voditelj studijskog putovanja uz kolege s Ratne škole, brigadira Božu Vukasovića i bojnicu Jasnu Đivan Perković, u posjet županiji poveo 13 polaznika Ratne škole iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Polaznike Ratne škole u sjedištu Županije primio je župan Ivo Žinić uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak. Župan im je zaželio dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo što polaznici ove elitne ratne škole, već petu godinu tradicionalno posjećuju Sisačko-moslavačku županiju. Tom prilikom župan Žinić polaznike Ratne škole upoznao je s osnovnim karakteristikama županije, njenim značajem, pogodnostima i prednostima, ali i problemima i poteškoćama, među kojima je, kao i u ostatku Hrvatske, najveći problem loša demografska slika i iseljavanje.

 

 

“No, okrećemo se i nekim novim, modernim tehnologijama.” – naglasio je župan dodavši

 

 

Također, župan je polaznicima Ratne škole govorio i o brojnim drugim projektima poput Kupujmo lokalno, Baština Zrinskih – budućnost Banovine, projektu znanstveno – kulturnog i obrazovnog centar u bivšoj Lađarskoj vojarni u Sisku te “Svijetu škrleta”.

received_828743650802583

Brigadir Dragan Basić, voditelj studijskog putovanja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ zahvalio se županu na prijemu 21. naraštaja polaznika ove škole koja je, kako je pojasnio, najviša razina vojne izobrazbe unutar OS RH i Ministarstva obrane RH.

 

 

Nakon kratkog izlaganja sisačko-moslavačkog župana, polaznici su postavljali pitanja s obzirom na to da je i jedan od ciljeva studijskog putovanja upoznati se s krajem u kojem se nalaze na putovanju, saznati više o krucijalnim problemima i izazovima, ne samo vojnim, nego i gospodarskim i socijalnim.

received_2287616794854771

received_296634187623475

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.