Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Održana početna konferencija projekta “Školuj se i uči”

Projekt socijalnog uključivanja djece i učenika Roma u odgojno-obrazovni sustav na području Grada Kutine

Projekt socijalnog uključivanja djece i učenika Roma u odgojno-obrazovni sustav na području Grada Kutine

U Kutini je predstavljen Europski projekt  „Školuj se i uči“ – Projekt socijalnog uključivanja djece i učenika Roma u odgojno-obrazovni sustav u vremenu provedbe od 30.08. 2018. – 29.11. 2019. godine.

 

IMG_3203

 

Partneri projekta su uz kutinske osnovne škole su  i OŠ Zorke Sever Popovača, Dječji vrtić Kutina, te Agencija za strukovno obrazovanje, istaknuo je prilikom predstavljanja projekta Robert Kolenc iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine.

 

 

 

IMG_3209

 

Projekt je pripremila i prati ga Razvojna agencija MRAV, a Tomislav Pukec iz Razvojne agencije,  održao je kratku prezentaciju.

 

 

Pukec je predstavi ciljeve i elemente ovog projekta.

 

 

 

IMG_3215

 

Ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha u ime ravnatelja osnovnih škola uključenih u ovaj projekt rekla je kako provedba programa dobro teče i pokazuje rezultate.

 

 

 

IMG_3198

 

Provedbom projekta zadovoljna je i ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov, koja je istaknula kako je Dječji vrtić Kutina s programom predškole počeo prije desetak godina i taj program već daje rezultate.

 

 

 

IMG_3234

 

Zahvaljujući radu učitelja i odgajatelja u školama i vrtićima projekt dobro napreduje, zaključio je to i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Također, gradonačelnik je istaknuo kako se financijska sredstva koriste za troškove organizacije produženog boravka, hrane i prijevoza, dodavši kako će se dio sredstava utrošiti i na pametne ploče i računalnu opremu, te će na neki način od ovoga projekta ostati i dio opreme u školama.

 

 

„Grad Kutina jedan je od 7 gradova u RH koji je uspio dobiti značajna sredstva za ovaj projekt javljanjem na natječaj i zahvaljujem svima onima koji svakodnevno ulažu velik trud i napor u radu s djecom romske nacionalnosti.” – zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić

 

IMG_3239

IMG_3199

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.