Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Grad Novska je izdao informativnu brošuru za građane “Proračun u malom za 2019. godinu”

Brošuru će građani dobiti na kućnu adresu zajedno s računima gradskih tvrtki

I ove godine Grad Novska je izdao informativnu brošuru  za građane „Proračun u malom za 2019.g.“ kojeg će se  građanima na kućnu adresu dostaviti zajedno sa računima gradskih tvrtki. Građani  će biti upoznati  koji su to  glavni projekti Grada u društvenoj i komunalnoj infrastrukturi, na što se sve troši gradski novac te koji su novi projekti planirani u ovoj godini.

Podsjetimo, na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, većinom glasova vijećnika prihvaćen je Prijedlog Proračuna grada Novske za 2019. godinu. Istaknut kao najveći do sada, u iznosu većem od 92 milijuna kuna.

Tijekom 2018. godine pokrenut je niz komunalnih i infrastrukturnih aktivnosti, uređenja Mjesnih domova, energetska obnova zgrada i škola, uređenje školskih igrališta, svlačionica, uređenja mrtvačnica. Iz Proračuna za naredno razdoblje slijedi nastavak započetih projekata, 32 posto prohoda planirano je iz tekućih i kapitalnih pomoći i donacija, a 29 milijuna kuna je novo prijavljenih projekata.

Ističu se poticajne mjere za razvoj gospodarstva, nastavak ulaganja u izgradnju i obnovu objekata društvene infrastrukture, sufinanciranje obrazovanja, provođenje mjera pronatalitetne politike, energetska obnova zgrada i drugi.

– Izravna davanja građanima i kućanstvima su predviđena u iznosu od 6,1 milijun kuna, za “Kolica za novljanskog klinca” i “Paket za bebe” 600 tisuća kuna, učeničke i studentske stipendije 1,3 milijuna, socijalnu skrb 1,1, za potporu gospodarstvenicima 1,7 milijuna kuna, a za dodatak na mirovine 450 tisuća kuna – ističe gradonačelnik Marin Piletić.

Proračunska sredstva predviđena su i za komunalnu infrastrukturu po naseljima oko 11,4 milijuna kuna. Za rekonstrukciju Ribičke ulice u Bročicama 1,6 milijuna kuna, u Poduzetničku zonu „Novska“ 4,7 milijuna kuna za gradnju industrijskog kolosijeka uz potporna sredstva, što je jedno od najvećih ulaganja, izgradnja kružnog toka na križanju Osječke, Zagrebačke i ulice Kralja Tomislava 2,8 milijuna kuna iz sredstva HC-a i ŽUC-a, a sredstva u visini 5,3 milijuna kuna su predviđena i za mrtvačnicu u Brestači.

Između ostalog u planu su i kapitalni objekti, nastavak izgradnje novog Dječjeg vrtića „Stribor“, energetska obnova domova i zgrade Gradske vijećnice, područnih škola u Bročicama, Brestači i Starom Grabovcu, kao i projekt rekonstrukcije društvenog doma u Rajiću.

„Cijeli niz projekata ide u realizaciju, sastavni su dio Proračuna za 2019. godinu, a obuhvaćena su sva naša naselja na području Grada Novske“ – naglasio je gradonačelnik Piletić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.