Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

„Risovi“ godinu obilježili brojnim aktivnostima

Članovi Udruge Specijalne jedinice policije „Ris“ Kutina, članovi novljanske podružnice „Risova“, održali su redovitu godišnju skupštinu.

 

RIS_4

 

Kod Spomen obilježja ispred Policijske postaje i Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Gradskom parku, prisjetili su se svih koji su dali život u obrani Hrvatske.

Pripadnici „Risovi“, časno i hrabro su  izvršavali zadaće, od ožujka 1991. godine kada je postrojba formirana i gdje su se zajedno borili djelatnici policije iz Kutine, Novske, Ivanić Grada i Garešnice. Do kraja rata četrnaestorice pripadnika Specijalne jedinice policije „RIS“ , položila su živote u borbama ili su umrli od posljedica rata.

 

RIS_2

 

Predsjednik novljanske podružnice „Risova“, Darko Josić, na Skupštini je predočio Izvješće o radu, s brojnim aktivnostima članova Udruge, aktivnostima kojim čuvaju uspomenu na ratne dane, na poginule i stradale suborce, na Domovinski rat. Kako je naglasio, neće posustati u obilježavanjima svih značajnih datuma iz Domovinske povijesti.

Spomen na doprinos u Domovinskom ratu pripadnika „Risova“ sabran je u prošle godine promoviranoj monografiji, ratnom putu postrojbe, knjizi koja je i značajan prilog budućim naraštajima kako bi se od zaborava sačuvali događaji iz Domovinskog rata.

Čuvanje spomena na Domovinski rat, daljnjim aktivnostima i suradnja s ostalim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, istaknuo je u pozdravnim riječima Ivica Vulić, predsjednik  Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske, a Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika pomoć radu svih braniteljskih Udruga Grada Novske.

Na skupštini je usvojen Plan i program rada i financijski plan za ovu godinu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.