Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

“100 dioptrijskih naočala za socijalno ugrožene”

Uručeno deset dioptrijskih naočala-akcija se nastavlja

Uručeno deset dioptrijskih naočala-akcija se nastavlja

„100 dioptrijskih naočala za socijalno ugrožene“ , humanitarna akcija koja je provedena u studenom prošle godine, a  tijekom koje su građani dobili priliku za besplatan pregled vida na Veleučilištu u Velikoj Gorici, u utorak, 12. veljače je u petrinjskoj gradskoj upravi nastavljena podjelom prvih 10 dioptrijskih naočala potrebitim građanima s područja Grada Petrinje.

IMG_4859

Naočale su uručili gradonačelnik Darinko Dumbović i   prodekanica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanjom Kalambura, Veleučilišta Velika Gorica.Gradonačelnik Darinko Dumbović

 

 

Ovo je velika pomoć onima koji bez naočala ne mogu obavljati svoje svakodnevne aktivnosti , rekao je gradonačelnik, te dodao da uz sve ono što grad čini potrebno je pojačati i brigom za osiguranje višeg zdravstvenog standarda.

 

IMG_4879

Voditelj projekta je Veleučilište u Velikoj Gorici, vodi ga prof. Sanja Kalambura, prodekanica Veleučilišta.

 

 

U ovoj velikoj akciji sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire.

 

IMG_4866

No ova akcija nije završena, podsjeća prof. Kalambura. Sada je uručeno 10 dioptrijskih naočala, a na pregledu je s područja grada Petrinje bilo 29 osoba. Akcija se nastavlja, kao i suradnja Veleučilišta, partnera i grada Petrinje, zaključila je prof. Sanja Kalambura.

 

IMG_4852

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.