Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Županijska oporba “optužila” vladajući HDZ da ne radi u interesu radnika sisačke Rafinerije

Župan Žinić odbacio sve prozivke oporbenih vijećnika

Župan Žinić odbacio sve prozivke oporbenih vijećnika

Ujedinjena oporba Sisačko-moslavačke županije (SDP, MOST, HSS, SDA, HSP, HDRS) „optužila“ je vladajući HDZ za zaštitu stranih interesa, nasuprot interesa hrvatskog gospodarstva i 600 radnika sisačke Rafinerije.

Predsjednik županijskog SDP-a Nikola Domitrović na tiskovnoj konferenciji županijske oporbe održanoj u četvrtak, 10. siječnja, podsjeća kako sisačka Rafinerija nije samo 600 radnika, nego i 600 obitelji te uz nju vezane brojne druge tvrtke čiji je opstanak najavljenim gašenjem prerade nafte doveden u pitanje.

 

IMG_20190110_100656

 

„Je li županu Ivi Žiniću bitnija pozicija u HDZ-u ili 600 radnih mjesta u Županiji? Je li mu bitnije slikanje s predsjednicom i premijerom, odlazak na utakmice u Rusiju s HNS-om, ili stanje gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji?“ – pitao je Domitrović.

 

 

ivo žinić

 

Komentirao je i odbio prozivke sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Svi smo tu da Rafinerija nafte u Sisku opstane u bilo kojem obliku, dodaje Žinić

 

 

„Poticaji za 2017. još nisu isplaćeni, a gotovo dva milijuna kuna prebačeno je u ovu godinu te se isplaćuju na kapaljku. Tražit ćemo od županije ispis dobitnika poticaja jer smo dobili informaciju da je isplata poticaja na ljeto išla samo po evidenciji članstva u HDZ-u, dok drugi još nisu svoje poticaje dobili.“ – rekao je HSS-ov Mijo Latin napomenuvši kako je Županija ove godine smanjila proračun za poljoprivredu.

Da isplate  poljoprivrednih poticaja kasne potvrdio je i župan Žinić, te najavio njihovu isplatu do kraja ovoga mjeseca.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.