Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini realiziran projekt ugradnje hidraulično vertikalne podizne platforme za prijevoz osoba s invaliditetom

Projekt sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja

Projekt sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja Gradu Kutini odobrilo je sufinanciranje projekta „Ugradnja hidraulično vertikalne podizne platforme za prijevoz osoba s invaliditetom“ u vrijednosti od 250 tisuća kuna temeljem prijave na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Projektom će se u zgradi Pučkog otvorenog učilišta omogućiti ugradnja dizala za osiguravanje pristupačnosti osobama s invaliditetom do dvorane POU Kutina.Pristupačnost, unapređenje pristupačnosti kao i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurat će se putem obaveznog projektiranja i izvođenjem radova tako da sadrže sve obvezne elemente pristupačnosti građevina osoba s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

„Grad Kutina je u suradnji sa RA Mrav prijavio na Javni poziv Ministarstva branitelja projekt pristupačnosti za osobe s invaliditetom na građevinskim objektima javne namjene. Tako će ove godine biti ugrađeno dizalo u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Kutina za olakšani pristup osobama s invaliditetom u vrijednosti od 250 tisuća kuna uz potporu Ministarstva branitelja u iznosu od 100 tisuća kuna“, istaknuo je Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav te dodao da će se vertikalno podizna platforma izgraditi kroz narednih 6 mjeseci. Izvođač radova je tvrtka DIZALA – ĐURĐEVIĆ iz Virovitice.

 

IMG_2893

 

„Vladajuća koalicija u svom planu rada za ove 4 godine želi dati jedan doprinos i pokazati brigu o osobama s invaliditetom na način da svake godine omogućimo pristup osobama s invaliditetom na minimalno jednu od naših zgrada koje su od društvenog značaja u Gradu Kutini. Ove godine započinjemo s radovima na izgradnji dizala do dvorane POU Kutina što će omogućiti da sve osobe s invaliditetom lakše posjećuju događanja koja se odvijaju u POU što je do sada bio dosta veliki problem zbog stepenica koje osobe sa invaliditetom nisu bile u mogućnosti premostiti“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te najavio ugradnju dizala na zgradi gradske uprave u sklopu energetske obnove koja će započeti ove godine.

 

IMG_2888

 

„Prošle godine napravili smo pristupnu rampu u donjoj etaži zgrade gradske uprave što je osobama s invaliditetom omogućilo poboljšani pristup poreznoj upravi, katastru i portirnici. Trenutno tražimo sredstva, način i projektno rješenje kako bismo omogućili pristup osobama s invaliditetom Domu hrvatskih branitelja koji se nalazi u zgradi Javne vatrogasne postrojbe gdje su također smještene institucije od državnog značaja i gdje smatramo da bi svakako trebali pronaći način kako bi se omogućio pristup osobama s invaliditetom. O načinu realizacije tog projekta ćemo voditi brigu i sigurno naći rješenje kako ga isfinancirati u narednom razdoblju“, poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

 

IMG_2896

 

IMG_2890

 

Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina zahvalila je Gradu Kutini i RA Mrav na prijavljenom projektu te Ministarstvu branitelja što je odabrao POU za ugradnju hidraulično vertikalne podizne  platforme. „Naravno da je ugradnja dizala od velikog značaja za sve osobe s invaliditetom kao i za one koji se teže kreću, jer se time omogućava njihovo uključivanje u društveni javni i kulturni život na dostojanstven način“, rekla je ravnateljica Jasminka Molnar dodajući da će nastojati da osobe s invaliditetom dobiju i besplatan ulaz na kino projekcije što bi svakako bila lijepa vijest za njih.

Posebna vrijednost Projekta je u činjenici da se u Gradu Kutini polako prilagođavaju objekti javne namjene osobama s invaliditetom te se time doprinosi podizanju kvalitete invalidnim osobama i njihovoj većoj samostalnosti.

 

IMG_2901

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.