Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Natjecanje Global Game Jam

Među 759 gradova iz cijeloga svijeta i grad Novska

Među 759 gradova iz cijeloga svijeta i grad Novska

Od 25. do 27. siječnja 2019. godine  u  Športskoj dvorani Srednje škole Novska održat će se natjecanje Global Game Jam .

 

mario celan simora

Ovo se natjecanje održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija – Središte gaming industrije“. Više o svemu direktor SIMOR-e Mario Čelan

 

 

Video igre će biti objavljene na Global Game Jam stranici. Nagrade se osiguravaju na lokalnoj razini, a četiri najbolja tima na natjecanju ulaze u konkurenciju za svjetsko ocjenjivanje.

Do sada je na natjecanje prijavljeno  759 gradova. Između ostalih tu su London, Paris, San Francisco, Peking, Rio de Janeiro, Moskva, Osaka, Shangai, Barcelona, Ciudad de Mexico.

Dodajmo kako je za petak,  25. siječnja 2019. godine u 16 sati, prije natjecanja,predviđena tiskovna konferencija na kojoj će sisačko – moslavački župan Ivo Žinić najaviti natjecanje, ali i predstaviti novi srednjoškolski obrazovni program Tehničar za razvoj video igara. U 17 sati započinje natjecateljski program.

U nedjelju, 27. siječnja 2019. godine od 17 do 19 sati ocjenjivat će se i prezentirati video igre, a od 19 sat slijedi dodjela nagrada za četiri najbolja tima.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.