Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Godina dana otkako Ana Radišić i Kornelije Hećimović donose „glazbenu sreću“ u domove hrvatskih slušatelja

‘Inkubator dobre glazbe’, glazbena emisija Hrvatske diskografske udruge koju emitira veliki broj radijskih postaja diljem zemlje, ovaj će tjedan proslaviti svoj prvi rođendan. Više od 50 epizoda popularne domaće glazbe i vijesti s glazbene scene, u društvu RTL-ove urednice i voditeljice Ane Radišić i radijskog producenta Kornelija Hećimovića, serviralo je kroz 2018. najbolje iz glazbene produkcije u modernom konceptu radijske emisije.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) prije godinu dana krenula je s novim projektom – radijskom emisijom Inkubator, koja se svakog tjedna emitira na velikom broju radijskih postaja diljem Hrvatske. Ideja emisije nastala je prvenstveno u težnji za promocijom domaće glazbe i novostima iz glazbene industrije, ali i s motivom da domaća glazbena scena dobije svoj dodatni radijski prostor. Prošlo je godinu dana od prve epizode, a interes radijskih postaja za preuzimanje i emitiranje epizoda raste iz mjeseca u mjesec.

 

Ana Radisic

 

Za cjelokupnu produkciju, uz samu Udrugu, zaslužni su RTL-ova televizijska urednica i voditeljica Ana Radišić te radijski i glazbeni urednik, voditelj i producent Kornelije Hećimović. Iskusni članovi tima dali su značajan doprinos ovom projektu i osigurali zavidnu razinu produkcije emisiji koja svaki tjedan donosi najbolju domaću glazbu u domove slušatelja.

Divno je raditi na emisiji ‘Inkubator’ sa ljudima koji žive i rade glazbu te ju imaju u malom prstu! Svakog tjedna imam priliku učiti i napredovati pod producentskom palicom radijskog stručnjaka Kornelija Hećimovića što mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Jednako kao i iščekivanje najaktualnijih hitova, reakcije glazbenika i publike koja ih sluša. Mislim da imamo modernu, zanimljivu i definitivno radijski najšareniju emisiju, na koju sam baš ponosna!, otkrila je Ana Radišić.

 

Kornelije Hecimovic

 

Prva je godina iza ovog projekta pokazala veliko zadovoljstvo, kako radijskih postaja, tako i diskografskih kuća s kojima u suradnji ova emisija svakog tjedna plasira najnovije glazbene hitove i vijesti, a čiji sažetak pomno uređuje i zajednom s Anom snima producent Kornelije Hećimović:

U 30 godina rada na radiju naučio sam štošta. Vremena se mijenjaju, navike su nam drugačije, želje specifičnije, ali jedna je stvar sve ove godine ostala ista: ljudi vole hitove! Vole ih slušati, pjevušiti, uz njih cupkati nogama… I baš zbog toga ‘Inkubator’ svakog tjedna svojim slušateljima daruje upravo to: glazbenu sreću pretočenu u šezdesetak minuta najbolje hrvatske glazbe.

Ovog siječnja objavljena je 52. epizoda Inkubatora koju će i dalje emitirati brojne radijske postaje. Ukoliko ste propustili poslušati neku od emisija, isto možete učiniti i besplatno na podcastu servisa na poveznici.

Emisija ‘Inkubator’ iznimno je bitna za cijelu diskografsku industriju, jer nudi cjeloviti izbor novih izdanja svih diskografa na jednom mjestu, sve novosti koje trebate znati o aktivnostima izdavača, popularnim izvođačima, novim izvođačima, singlovima, albumima, raznim listama. Ono što čini ‘Inkubator’ esencijalnim za diskografe je činjenica da se emitira na značajnom broju lokalnih radio stanica, koji su ipak za nas diskografe najbitnije jer podržavaju domaću glazbu, i pružaju tako svojim slušateljima veliki užitak praćenja domaće glazbene scene, izjavio je dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge, Branko Komljenović.

 

“Inkubator” u programu Quirinusa slušajte subotom od 14 sati.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.