Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Global Game Jam u Novskoj

1. mjesto osvojila je video igra „Sunday Rush“

1. mjesto osvojila je video igra „Sunday Rush“

Najveći svjetski događaj izrade video igara Global Game Jam, u koji je bilo uključeno oko 860 gradova u svijetu, na tisuće game developera u izradi video igara iz 113 zemalja, završio je nakon 48 sati .

Video igre je trebalo završiti u zadanom roku i na zadanu temu, tema je bila „What home means to you“ ili „Što ti znači dom“.

 

GAM_08-1200x800

 

U ovaj događaj pored Rijeke iz Hrvatske se uključila i Novska sa 67 sudionika, većinom polaznici edukacije pri Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, projektu Razvojne agencije sisačko-moslavačke županije SIMORA i Grada Novske.

Stečene kompetencije, razmjenu iskustva i vještine pokazali su na kraju svojim video igrama koje su prezentirali pred kolegama i uvaženim gostima iz industrije video igara. Stručni sud u Novskoj je odabrao najbolje, 1. mjesto osvojila je video igra „Sunday Rush“ i game developeri Siniša Kolundžija, Božidar Barbarić i Vlatko Kolundžija.

 

GAM_05-1200x800

 

Sve video igre iz svijeta pregledat će organizator Global Game Jam natjecanja i nakon toga objaviti rezultate, rekao je Dominik Cvetovski, organizator u Novskoj, dodajući kako je „uključivanjem u ovaj globalni projekt Grad Novska pokazao da za mladi koji imaju želju i znanje, mogu biti konkurentni u industriji videoigara, jednoj od najbrže rastućih i najunosnijih industrija u svijetu“.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.