Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Global Game Jam se održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija – središte gaming industrije“

Novska je dio najvećeg svjetskog natjecanja u izradi video igara

Novska je dio najvećeg svjetskog natjecanja u izradi video igara

Novska je domaćin Global Game Jam natjecanja, koje se od 25. do 27. siječnja održava u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska. Global Game Jam se održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija -središte gaming industrije“, a riječ je o najvećem svjetskom događaju na kojem se stvaraju video igre.

 

IMG_20190125_170611

 

U Global Game Jam je ove godine uključeno 860 gradova u više od 120 države svijeta. Novska je okupila 60 game developera iz cijele Hrvatske koji su organizirani u timove, ne prema gradovima iz kojih dolaze, već prema prijateljstvu  -pojasnio je uoči početka natjecanja direktor županijske Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan.

 

 

Dominik Cvetkovsi predavač na projektu PISMO, rekao je nešto više o samim pravilima natjecanja.

 

 

Jedan od natjecatelja je Zvonimir Lukačević iz Đakova, koji se programiranjem bavi više godina, no, ovo mu je prvo natjecanje.

 

 

Poduzetnički inkubator Sisačko-moslavačke županije,  PISMO, smješten je u Novskoj i jedini je institucionalni okvir koji podržava jednu specifičnu granu industrije, istaknuo je novljanski gradonačelnik Marin Piletić.

 

 

S obzirom da Grad ima kompletnu institucionalnu podršku, od 1.siječnja ove godine, povećan je iznos potpora malom i srednjem poduzetništvu.

 

 

 

gamer00004

 

Župan Ivo Žinić sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, nazočio je otvorenju najvećeg svjetskog događaja u izradi video igara na zadanu temu „Global game jam“, a tom je prigodom poručio kako će izgradnja poduzetničkog inkubatora sa svim popratnim sadržajima, uz potpore Sisačko-moslavačke  županije i Grada Novske, omogućiti mladima koji se žele baviti ovim zanimanjem, da pokrenu start-up tvrtke.

 

 

Dodajmo kako će se sutra, 27.siječnja, posljednjeg dana natjecanja na Global Game Jamu ocjenjivati i prezentirati video igre, a nagrađena će biti četiri najbolja tima na lokalnoj razini dok će se konačni pobjednik znati nakon ocjenjivanja svih sudionika širom svijeta, za  otprilike tri tjedna, kako je najavio direktor županijske Razvojne agencije SIMORA-e Mario Čelan.

 

IMG_20190125_162516

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.