Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Europski parlament usvojio Rezoluciju o postupku Unije za odobravanje pesticida

Preporučuje se stroži postupak ispitivanja i autorizacije pesticida u Europskoj uniji

Preporučuje se stroži postupak ispitivanja i autorizacije pesticida u Europskoj uniji

Europski parlament na svojoj je prvoj ovogodišnjoj plenarnoj sjednici održanoj u Strasbourgu prošlog tjedna, usvojio Rezoluciju o postupku Unije za odobravanje pesticida. Rezoluciju kojom se preporučuje stroži postupak ispitivanja i autorizacije pesticida u Europskoj uniji podržala je i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ujedno i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj.

 

 

 

Dakle, glifosat bi trebao izaći iz upotrebe.

 

 

 

Eurozastupnica Petir napominje kako je možda najvažnije naglasiti da poljoprivrednici ovdje neće osjetiti nikakvu štetu, jer nova aktivna tcvar neće štetiti okolišu, neće utjecati na zdravlje poljoprivrednika i na hranu koja se proizvodi.

 

Petir EPP

 

Podsjetimo, Petir se zalagala i za pojačane mjere kontrole prilikom uvoza voća i povrća iz trećih zemalja, a koje su u skladu s odgovorom koji je Europska komisija dostavila odgovarajući na njezino zastupničko pitanje koje im je u kolovozu 2016. Petir postavila nakon razgovora s hrvatskim voćarima i povrtlarima. Od Komisije je tada Petir zatražila informaciju o mjerama koje države članice mogu poduzeti kako bi spriječile uvoz poljoprivrednih proizvoda tretiranih agrokemijskim sredstvima koja nemaju odobrenje za uporabu u EU i Komisija je potvrdila da Hrvatska smije uvesti dodatne mjere kontrole. Marijana Petir žali što je Ministarstvo poljoprivrede svega nekoliko dana provedbe tih mjera iste ukinulo i time propustilo zaštititi interese naših poljoprivrednika ali potrošača.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.