Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića povodom 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

„Na današnji dan prije 27 godina hrvatsku su neovisnost zajedno priznale tadašnje članice Europske unije (EU), a Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, 15. siječnja uspostavila je i diplomatske odnose s Hrvatskom.

Riječ je o jednom od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti jer je tada Hrvatska ostvarila tisućljetni san, postala međunarodno priznata država i stekla međunarodni legitimitet.

Istoga datuma, šest godina kasnije,  1998. godine Republika Hrvatska je okončala i mirnu reintegraciju u ratu okupiranog hrvatskog Podunavlja.

Uz radost i ponos, danas se   s dubokim poštovanjem prisjećamo hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali doprinos u obrani i pobjedi Hrvatske protiv velikosrpske agresije, a najviše  onih koji su položili  najvrijednije što su imali i mogli dati, svoj život na oltar Domovine.

Stoga Vam drage Kutinčanke i Kutinčani  u ime Grada Kutine i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske! „

Poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.