Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Susret biskupa Košića s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića s područja Biskupije

Dobra suradnja između Biskupije i odgojno-obrazovnih ustanova

Dobra suradnja između Biskupije i odgojno-obrazovnih ustanova

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića i predstojnice Katehetskog ureda s. Smilje Čirko s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te  dječjih vrtića s područja Biskupije održan je jučer u sisačkom Velikom Kaptolu.

 

_MG_7274

 

Na početku okupljene je pozdravila s. Smilja istaknuvši kako se ovakvim susretima učvršćuje suradnja između Crkve, škola i dječjih vrtića. Biskupa  su potom pozdravili: pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i šport SMŽ Darjan Vlahov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sanda Todorov, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje Ruža Novaković i ravnateljica SŠ Glina Marija Margušić-Novosel. Tom prigodom ravnatelji su i čestitali biskupu dvadeset godina biskupske službe zaželjevši mu puno uspjeha u daljnjem radu.

 

_MG_7239

 

U svom obraćanju biskup Košić istaknuo je dobru suradnju između Biskupije i odgojno-obrazovnih ustanova.  Biskup je održao i kratko izlaganje gdje je progovorio na temu odgoja za vrednote u osnovnim i srednjim školama te vrtićima, ukazavši na koje bi vrijednosti bilo dobro posebno obratiti pozornost u odgoju djece i mladih. Istaknuvši pitanje novog života, odnos muškarca i žene te obitelji, humanost, altruizam, poštivanje starijih i duhovnost, biskup je posebno naveo domoljublje te se zapitao koliko naše ustanove promiču tu vrednotu.

Na kraju susreta biskup je svakoj školi poklonio knjigu „Minijature u misalima biskupa Jurja od Topuskog“.

 

_MG_7246

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.