Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Soba čuda proslavila drugi rođendan

Projekt Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Projekt Udruge osoba s invaliditetom SMŽ

Drugi rođendan proslavila je Soba čuda. Projekt je ovo Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, prve sobe za terapiju sensenzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju.

 

CELJAK 2Na danu otvorenih vrata voditeljica projekta Sobe čuda i izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Aleksandra Milković istaknula je kako je  projekt danas prepoznat i održiv, ne samo u našoj županiji nego i šire.

 

 

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Dijana Smajo je istaknula kako je sretna što slave drugi rođendan Sobe čuda.

„Mislim da je sreća podjednaka. Imamo sve veći broj djece, voljeli bi se širiti i rasti. Nadamo se u budućnosti da ćemo narasti, to jest, da ćemo zaposliti dovoljan broj terapeuta da možemo pokriti djecu iz cijele županije. To je nekakva naša želja za budućnost. Ali smo jako sretni jer ipak je naša sredina dobila jedan predivan prostor i konačno naša djeca idu svi na terapiju tu gdje žive, a ne moraju hodati po Zagrebu i okolnim sredinama da dobiju neke osnovne stvari“, rekla je Smajo te dodaje kako im je želja iduće godine i konačno potpisivanje ugovora o pružanju socijalnih usluga kako bi Udruga mogla zaposliti još radnih terapeuta.

 

CELJAK 1

 

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak je istaknuo kako ova Udruga provodi brojne druge projekte te je proaktivna.

 

 

Za sve okupljene pripremljena je i igraonica za djecu u prostoru za terapiju senzorne integracije uz animatore, a osim fotografiranja, sve okupljene razveselila je i rođendanska torta. Soba čuda, podsjetimo otvorena je 02.prosinca 2016. godine, a ovaj financijski zahtjevan projekt Udruga je pokrenula u listopadu 2014.godine.Prostor za Sobu čuda u Frankopanskoj 5 u Sisku Udruzi je dodijelio Grad Sisak.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.