Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na tri dana je premjestila Ured u Sisačko-moslavačku županiju

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na tri dana je premjestila  Ured u Sisačko-moslavačku županiju. To je devetnaesti put da se Ured seli iz Zagreba.

 

DSC02803

 

Podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u Sisku, započeo je njezin trodnevni boravak. Tom prilikom dobrodošlicu joj je zaželio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

„Vaš dolazak je veliki događaj za sve gradove i općine Sisačko-moslavačke županije!“

 

 

„Tom prilikom susrest ćete mnoge skromne, radišne i nadasve poštene ljude.“

 

 

 

DSC02821

 

Predsjednica je na početku svog obraćanja zahvalila na toplom dočeku.

 

 

 

Podsjetivši kako je upravo u Sisačko-moslavačkoj županiji skršen posljednji otpor agresora.

 

 

 

To su važni događaji iz naše prošlosti koje ćemo uvijek i s ponosom obilježavati, No, moramo se okrenuti i prema budućnosti, pogotovo zajedničkim stvarima koje su vezane za razvoj ove županije.

 

 

 

DSC02833

 

Ova županija jedna je od najteže stradalih u Domovinskom ratu, s velikim demografskim gubicima i materijalnim razaranjima. Potom i s pretrpljenom gospodarskom devastacijom, koja izravno ili neizravno pogađa gotovo svaku obitelj.

 

 

 

Unatoč uspjesima na makroekonomskoj razini, na mikro razini sve su veće demografsko-gospodarske pukotine  koje prijete stabilnosti cijelog društva.

 

 

 

Ponukana tim uspjehom, predsjednica se zapitala zašto se izrađuju brojne razvojne strategije koje se ne primjenjuju, dok istodobno naši ljudi odlaze u svijet.

 

 

 

Jer živjeti i raditi u Glini, Petrinji, Dvoru ili Hrvatskoj Kostajnici nije isto kao živjeti u Zagrebu, stoga stimulacija i pomoć države ne smije izostati.

 

 

 

„To su samo neke zadaće koje stoje pred nama i vjerujem da ćemo ih uspješno riješiti i zajedničkim radom preokrenuti negativne gospodarske i demografske trendove.“ Zaključila je u svom uvodnom obraćanju predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

 

DSC02865

DSC02805

 

Potom je održala sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, sisačkim biskupom Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak.

DSC02879

DSC02889

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.