Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovala na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Metalurškog fakulteta

U prigodi obilježavanja 58. obljetnice Metalurškog fakulteta u Sisku

U prigodi obilježavanja 58. obljetnice Metalurškog fakulteta u Sisku

Nakon sastanaka predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u prigodi obilježavanja 58. obljetnice Metalurškog fakulteta u Sisku.

 

IMG_20181205_132752

 

Zdenka Zovko Brodarac dekanica Metalurškog fakulteta podsjetila je kako je metalurgija, kroz povijest, jedna od grana koja pokreće razvoj gospodarstva.

 

 

 

A upravo time, službenih 58 godina postojanja Metalurškog fakulteta još više dobiva na značenju, zaključila je Zovko Brodarac.

 

IMG_20181205_133423

 

Svečanosti je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako po peti puta sudjeluje na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća.

 

 

 

Kako je promocija studenata važan događaj, a danas je diplome dobilo njih 26, ovoj je Svečanoj sjednici prisustvovao i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

 

 

 

U svom obraćanju predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako ju posebno veseli što uz dekanicu, na fakultetu je zaposlen velik broj djelatnica, a pohađa ga čak 46% studentica.

 

 

 

Podsjetila je predsjednica i na nedavno održanu Smotru Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj je bio predstavljen i Metalurški fakultet.

 

 

 

„Iako se ističe kako je osnovna važnost metalurške industrije stabilna kvaliteta i pouzdanost proizvoda te stručna radna snaga, svjesni smo nažalost  kako to ne prati i prosječna neto plaća u toj struci. Toga moramo uvijek biti svjesni kada govorimo o privlačenju mladih na ostanak u našoj domovini i zbog toga je potrebno raditi na osiguranju primjerenog vrednovanja kvalitete rada,a naravno i na otvaranju novih radnih mjesta.“ – istaknula je predsjednica te nastavila

 

 

 

Poručila je uz čestitku povodom 58.obljetnice predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

 

IMG_20181205_134534

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.