Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisan Sporazum o izgradnji Studentskog doma u Petrinji

Projekt vrijedan 20-ak milijuna kuna

Projekt vrijedan 20-ak milijuna kuna

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku župan Ivo Žinić potpisao je danas s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damirom Borasom Sporazum o izgradnji Studentskog doma u Petrinji. Potpisivanju ovog važnog dokumenta nazočili su i zamjenici sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, te prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Miljenko Šipraga, prodekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjek u Petrinji izv.prof.dr.sc. Marko Badrić, prof.dr.sc Ivan Prskalo, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Sisak, Božo Šutalo, ravnatelj Studentskog centra Sisak, izv,prof.dr.sc. Zdenka Zovko Brodarac, dekanica Metalurškog fakulteta, te prof.dr.sc. Stjepan Kožuh, prodekan Metalurškog fakulteta.

 

 IMG_20181218_110833

 

Ovo je vrlo vrijedan događaj za Sisačko-moslavačku županiju, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma župan Ivo Žinić naglasivši kvalitetnu i intenzivnu suradnju Županije sa Sveučilištem u Zagrebu.

 

 

 

Pritom je Sisačko-moslavačka županija dala i suglasnost za darovanje parcele II.osnovne škole u Petrinji, u svrhu izgradnje ovog Studentskog doma.

 

 

 

Sveučilište u Zagrebu jako se brine da tzv.mali fakulteti, posebice Učiteljski fakultet -Odsjek u Petrinji te Metalurški fakultet u Sisku, koji imaju dugu tradiciju, imaju veću dostupnost.

 

 

 

IMG_20181218_110936

IMG_20181218_110906

 

O važnosti potpisivanja Sporazuma te značenju za Odsjek učiteljskog fakulteta u Petrinji više je rekao prodekan izv.prof.dr.sc. Marko Badrić.

 

 

 

Prodekan Badrić također je istaknuo kako je rektor Boras zajedno sa sisačko-moslavačkim županom Žinićem puno pridonio obrazovanju, te su samim time njihove zasluge nemjerljive.

 

IMG_20181218_111325

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.