_MG_0022

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu, 29. prosinca u župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini, Bornu deveto dijete u obitelji Zorice i Tomislava Horvat. Krštenju je nazočio i domaći župnik vlč. Mato Mihaljević kao i obitelj krštenika.

 

_MG_0021

 

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić progovorivši o veličini dara koje će primiti ovo dijete.

“Ono je od vas roditelja primilo zemaljski život, a sada će od Boga primiriti i onaj nebeski život. Obitelji s brojnom djecom lijepi su primjer kako Bog daje život, ali i primjer koliko bi velikodušni roditelji poput vas trebali biti na velikoj cijeni u Crkvi. Baš zato biskup i dolazi da vas ohrabri i pohvali te izrazi zahvalnost i poštivanje. Velika je to i žrtva boriti se za djecu te im pružiti ljubav i pažnju, no znajmo da upravo tako ispunjavamo Božju zapovijed. Čuli smo Isus kaže da je najveća zapovijed ljubiti Boga i bližnjeg svoga. Upravo tako majka i otac ljube svoju djecu, kao sebe, kada se brinu o njima, a da ono bude zadovoljno, zdravo i da ima sve potrebno kako bi moglo rasti kao svako drugo stvorenje Božje, baš kao što je i maleni Isus rastao pred Bogom i ljudima u mudrosti i milosti“, poručio je biskup.

 

_MG_0003

 

Biskup je ustvrdio i kako posebno mi vjernici znamo da je svakom čovjeku potrebno preporođenje, odnosno, novo rođenje.

“To novo rođenje je sakrament krštenja. Kada se dijete ili odrastao čovjek pere u vodi krštenja, tada ga Bog čisti od svakog zla i istočnog grijeha i ulijeva mu milost da postane dijete Božje. Bez krštenja mi ne bi bili ljubljena djeca Božja, kao što smo čuli u današnjem prvom čitanju gdje je prorok već u Starom zavjetu navijestio da ćemo postati od onih koji nisu mili, milina Gospodnja, od onih koji nisu imali nikoga, naći se u obitelji Božjoj. Ta milost krštenja, veliki je dar i početak da na tom temelju i dalje gradimo život jer bez Boga čovjek ne bi mogao duhovno živjeti i ostvariti svoju svrhu, doći u nebo, a na što smo svi mi pozvani“, zaključio je biskup.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.
(SV)


 

Krštenje devetog djeteta obitelji Horvat
0.00(0 glasova)
Komentara(0)