Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrvatska zastupnica u EP Marijana Petir javila se iz Strasbourga

Tri sata prije terorističkog napada Petir u Parlamentu govorila o terorizmu

U Strasbourgu se u utorak, 11.prosinca, oko 19.50 dogodila pucnjava na božićnom sajmu. U tijeku je velika potraga za napadačem kojeg je policija identificirala kao Chekatta Sherifa (29) rođenog u Strasbourgu. Napad se tretira kao teroristički čin, a policija sumnja kako je povezan s radikalnim islamistima. Francuska je u najvišem stanju pripravnosti.

Petir EPP

Jutros smo razgovarali s hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir, koja, se , kao i ostali zastupnici nalazila, u trenutku napada, u Strasbourgu

 

 

Još uvijek nemamo informacija planira li se nastaviti ova Plenarna sjednica koja bi trebala trajati dva dana, danas i sutra.

 

 

Unutar parlamenta postoji služba koja se bavi sigurnosti , koja je,podsjetimo jutros u pola 4,  omogućila izlazak zastupnicima na njihovu odgovornost, ali istodobno i preporučila da ne napuštaju zgradu.

Pariški tužitelj Rémy Heitz na konferenciji za novinare rekao je kako je terorizam ponovno pogodio teritorij Francuske te dodao kako je prijetnja još uvijek vrlo stvarna. Rekao je kako su dvije osobe mrtve te je kod jedne utvrđena moždana smrt. Naveo je kako je 12 osoba ranjeno, od kojih šestero teško. Heitz je izjavio kako je jedan svjedok čuo uzvik Allah Akbar.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.