Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan održao radni sastanak s načelnikom Općine Dvor

Pozitivni zaključci dosadašnje suradnje jamče nastavak buduće

Pozitivni zaključci dosadašnje suradnje jamče nastavak buduće

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, održao je radni sastanak s načelnikom Općine Dvor Nikolom Arbutinom i suradnicima. Na sastanku su bili prisutni saborski zastupnik i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, kao i stručni suradnici iz županijskih upravnih odjela i ravnatelji ustanova u zdravstu.

 

DSC_0023

DSC_0032

 

Dotaknute su bitne teme, među kojima i modernizacija cesta u nadležnosti Županijske uprave cesta, organizacije hitne medicinske pomoći, sanacije Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, stavljanje u funkciju poslovne zone u Dvoru. Bilo je riječi i o Projektu „Baština Zrinskih- budućnost Banovine“, zaštiti Zrinske gore, a dotaknte su i teme radioaktivnog otpada, graničnog prijelaza i sanacije mosta na rijeci Uni  te teme vezane uz situacije s migrantima.

 

DSC_0051

DSC_0038

 

Aktualni gorući problem u Dvoru je pitanje hitne pomoći, naglasio je načelnik Općine Nikola Arbutina.

 

 

 

Drugi gorući problem, možda i najveći s kojim se susreće ova Općina je  rješavanje radioaktivnog otpada iz Nuklearne elektrane Krško.

 

 

 

Važna tema bila je i ona vezana uz rekonstrukciju graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom.

 

 

 

Najvažnija točka o kojoj se razgovaralo bila je vezana uz podizanje kvalitete života,  pri čemu je naglasak stavljen na poboljšanje infrastrukture, istaknuo je župan Ivo Žinić.

 

 

 

Stoga su tijekom sastanka načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina potpisali ugovor o sufinanciranju sanacije ŽC3262. Obnovit će se prometnica u duljini od 5 kilometara, a radove vrijedne 3 milijuna kuna, Općina Dvor i ŽUC financirat će po modelu 50/50.

 

 

 

DSC_0059

DSC_0065

 

Župan je izrazio punu podršku Općini i stanovnicima Dvora, naročito vezano uz zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

 

 

 

„Po pitanju migranata zahvaljujem policiji, posebice načelniku Policijske postaje Dvor, koji nas je izvijestio da nemamo nikakvih problema na granici.” – riječi su kojima je župan komentirao moguću migrantsku krizu o kojoj je bilo govora proteklih dana.

 

DSC_0042

 

Riječi je bilo i o sanaciji Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

 

 

 

Iduće godine obnovit će se i Autobusni kolodvor u Dvoru kojega je Vlada darovala Općini, također, planira se stavljanje u funkciju poslovnih zona u Dvoru, kako bi se privukli novi poduzetnici.

Također, Županija provodi projekt „Baština Zrinskih – budućnost Banovine“ kojim se, prema riječima župana, kulturno-povijesna baština stavlja u funkciju.

 

 

Također, riječi je bilo i o zaštiti Zrinske gore. Županija je već pokrenula inicijativu da se najuži dio stavi pod zaštitu i kao takav sačuva za budućnost.

Po završetku radnog sastanka, sudionici  su obišli i granični prijelaz o kojemu je bila riječ.

DSC_0077

DSC_0079

DSC_0092DSC_0097

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.