Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Gradu Kutini održana Javna rasprava o Nacrtu proračuna za 2019. godinu

20 mln kn veći od proračuna za 2018. godinu

20 mln kn veći od proračuna za 2018. godinu

Proračun grada Kutine planira se u iznosu 154,6 mln kn i on je oko 20 mln kn veći od proračuna za 2018. godinu. Razloge povećanja objasnio je pročelnik za financije Grada Kutine, Ivan Crnac. „Razloga za povećanja proračuna je više. Prvo to je pristupanje refinanciranju kredita, a time ćemo ostvariti uštedu za Grad Kutinu oko pola mln kn i to je sve stavljeno u plan za sljedeću godinu. Imamo značajna sredstva s osnova ostvarivanja prihoda od pomoći, a  to su sredstava od Europske unije, ministarstava, županije i s tim sredstvima financiramo određene projekte u sportu, kulturi, obrazovanju. Izvorni proračun je na razini ove godine, oko 75 do 80 mln kn“, rekao je Crnac.

Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako nisu planirana značajnija kreditna zaduženja, ali prema potrebi će i toga biti radi sufinanciranja učešća Grada Kutine u realizaciji određenih projekata.

 

IMG_1407

 

Dodao je kako je sve usmjereno ka razvoju, te naveo aktivnosti u Industrijsko logističkoj zoni i Poduzetničkim zonama kao uvjet za dolazak investitora, najavljujući intenziviranje razgovora u smjeru razvoja gospodarstva koje, kako je rekao, stavlja na prvo mjesto.

 

IMG_1423

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.