Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Streljači ŠSK “HVIDR-a Sisak” nastupili u Solinu i Zagrebu

U Solinu je u subotu, 3. studenog održano 1. kolo “A” lige u gađanju standardnim oružjem. ŠSK “HVIDR-a SISAK” desetu sezonu bez prekida počeo je sa pomlađenim sastavom u kojem su gađale Mirta Ilijević, Tea Ilijević i Nikolina Knežić.

Uz nedostatak iskustva, svakako je otežavajuća okolnost i to što smo bili primorani putovati i natjecati se u istom danu. No, isprike na stranu. Prvo kolo su djevojke pogodile 1749,6 krugova što je bilo dovoljno za 7 mjesto. Mirta je, pojedinačno, bila najuspješnija sa 392,2 kruga. Tea je pogodila 381,6 krugova dok je Nikolina pogodila za nju skromnih 375,8 krugova. S obzirom da Nikolina nije bila u punom treningu posljednjih tjedana, za očekivati je da djevojke u sljedećim kolima pokažu bolje rezultate.

 

Ivana_1B_liga_2018

 

Dan kasnije, na strelištu Vrapčanski potok u Zagrebu je gađano prvo kolo “B” lige na kojoj drugu sezonu nastupaju klupski seniori u sastavu: Tomislav Perak, Dragan Krnjajić i Tihomir Ilijević. Po prvi puta je za klub nastupila i pištoljašica Ivana Medved, koja je već nastupala u “A” ligi puškom, ali je pokušala promijeniti disciplinu i to je učinila vrlo uspješno. Već se na pripremnim turnirima vidjelo da je Ivana spremna za visoke rezultate, ali je sa 542 pogođena kruga i osvajanjem drugog mjesta iznenadila i trenera i konkurenciju.

Puškaši koji su lani imali cilj ulaska u prvih deset ekipa u “B” ligi i to uspješno odradili osvajanjem 8. mjesta, ove su godine podigli ljestvicu u planovima, ali i u učinku. Prvo kolo su završili na 4. mjestu sa novim rekordom ekipe, 1760,8 krugova. Najuspješniji član ekipe je bio Tihomir Ilijević sa 598,3 kruga. Odličan pomak u odnosu na prošlu sezonu napravio je Dragan Krnjajić sa 590 krugova, dok je Tomislav Perak, kojem na treninzima ide odlično, ipak podlegao vlastitim očekivanjima i pogodio skromnih 572,5 krugova.


 Izvješće pripremio: Tihomir Ilijević, trener


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.