Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Srednjoj školi Tina Ujevića uručena plaketa “Škole ambasadora Europskoga parlamenta”

Eurozastupnica Petir ističe kako se radi o perjanici našeg školstva

Eurozastupnica Petir ističe kako se radi o perjanici našeg školstva

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir jučer je posjetila Srednju školu Tina Ujevića u Kutini kako bi uručila plaketu “Škole ambasadora Europskoga parlamenta” ravnatelju, prof. Saši Samboleku. Mentori u projektu Škola ambasador EU parlamenta bile su nastavnice Blaženka Žmegač i Branka Pelin, voditeljica projekta. Cilj ovog programa bio je informiranje učenika i podizanje svijesti o Europskoj uniji i Europskom parlamentu, a vrijedni učenici ove škole koji su sudjelovalu u programu zaslužili su diplome.

 

IMG_1664

IMG_1717

IMG_1714

IMG_1713

 

Petir EPP

 

„Ova škola je jedna od najboljih škola u Sisačko moslavačkoj županiji, već dugo vremena je i perjanica našeg školstva. Jako mi je drago da je škola Tina Ujevića u Kutini sa svojim vrijednim učenicima i profesorima osvojila srca EU parlamentaraca i probila se na sam vrh Škole ambasadora EU parlamenta.“ – istaknula je eurozastupnica Petir dodavši

 

 

Ovaj projekt je i više nego uspješan, ističe zastupnica Petir.

 

 

 

Svečanosti je prisustovao i gradonačelnik Zlatko Babić koji je poručio:  „Drago mi je  da već u ovim uzrastima našeg srednjoškolskog obrazovanja imamo ambasadore koji su prepoznatljivi i na europskoj razini što zasigurno jamči kvalitetno društvo u budućnosti. Kad vidite razinu znanja, vještina i odgovornosti koji pokazuju ovi mladi ljudi, vidite da će oni u budućnosti itekako pridonijeti razvoju i Grada Kutine i Republike Hrvatske“.

 

IMG_1678

IMG_1702

IMG_1700

 

Podsjetimo, zastupnica Petir redovito sudjeluje u aktivnostima i razmjeni mišljenja s mladima ambasadorima o raznim temama i potiče mlade da budu aktivni građani, raspravlja s njima o budućnosti Europske unije te o komunikaciji u digitalnom dobu, potiče ih da budu društveno aktivni, a prethodno je već u rujnu dodijelila plaketu škole ambasadora Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu, dok je u listopadu plaketu dobila Ekonomska škola Sisak.

 

IMG_1723_610x407

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.