Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SMŽ visoko na ljestvici županija korisnica Programa ruralnog razvoja

12 682 projekta i alociranih 90 milijuna bespovratnih eura

Programom ruralnog razvoja 2014.-2020. kroz 16 mjera izdvajaju se sredstva za jačanje poljoprivrede i upravljanje klimatskim promjenama.

Angažiranosti županija u podupiranju obnove i razvitka poljoprivrede ogleda se u rezultatima povlačenja sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Kroz ovaj Program u proteklih je šest godina isplanirano i ugovoreno više od 190 tisuća projekata. Glavni je cilj tim projektima povećati konkurentnost hrvatske poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unaprjeđenje životnih uvjeta u ruralnim područjima.

Brojem ugovorenih projekata i alociranih sredstava posebno se ističu tri županije. Tako je Osječko-baranjska županija ugovorila 13 490 projekata za što joj je dodijeljeno više od 163 milijuna bespovratnih eura. Neznatno manje, točnije 13 157 projekata ugovorila je Bjelovarsko-bilogorska županija, zašto su ostvarili više od 99 milijuna eura iz fonda, dok se na trećem mjestu našla Sisačko-moslavačka županija s 12 682 projekta i alociranih 90 milijuna bespovratnih eura. Udio ugovorenih sredstava spomenute tri županije iznosi 30% svih sredstava na razini cijele zemlje.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.