Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ministar Štromar obišao gradilišta kuća u Hrvatskoj Kostajnici

Stradalima, u klizištu u ožujku, “ključ u ruke” do kraja ove godine

Stradalima, u klizištu u ožujku, "ključ u ruke" do kraja ove godine

U Hrvatskoj Kostajnici u radnom posjetu boravili su u četvrtak, 08. sudenog potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

 

2018_11_08.press.1

 

Tijekom radnog posjeta sastali su se s gradonačelnikom Daliborom Bišćanom, a potom obišli gradilište kuća koje su u obnovi ili izgradnji , a koje su stradale u klizanju tla u ožujku ove godine.Tom su se prigodom sastali i s obiteljima čija je imovina u obnovi.

 

2018_11_08.press.4

 

Radovi na izgradnji i uređenju kuća napreduju prema planu, za sanaciju i obnovu sredstva je osigurala Vlada Republike Hrvatske, a obitelji bi se u svoje nove domove , a riječ je o šest stambenih objekata ,trebali u seliti do kraja godine, potvrio je ministar Štromar

 

 

2018_11_08.press.3

 

Sve obitelji kojima je imovina stradala u ožujku , podsjetio je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan odmah su privremeno stambeno zbrinute.

 

 

U ovoj je prigodi  ministar Predrag Štromar uručio gradonačelniku Hrvatske Kostajnice Daliboru Bišćanu Odluku o sufinanciranju projekta razvoja komunalnog gospodarstva kojom će se financirati novi stroj za nove komunalne usluge u gradu Hrvatskoj Kostajnici vrijednosti 405 tisuća kuna.

 

IMG-20181108-WA0002

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.