ŽVS Kraluž Budaševo- KATEGORIJA FOLKLORNIH MALIH VOKALNIH SASTAVA I KOMORNIH ZBOROVA- ZLATNA PLAKETA

Proteklog je vikenda 10. i 11. studenoga 2018. godine, po prvi puta u Gradu Sisku održan je 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena bogatstvu vokalnog stvaralaštva Republike Hrvatske. Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH koji ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog rada. Na 15. Susretu, koji je održan u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska, pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska, nastupilo je čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke besede Sisak. Više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine.

 

PREDSTAVNICI SASTAVA 2. VEČERI

PREDSTAVNICI SASTAVA 1. VEČERI

 

Atraktivnosti dvodnevnog programa, osim kvalitete izvedbi, doprinijela je i raznolikost kategorija vokalnih sastava s repertoarom pjesama od izvornog folklora do slobodnih stilova i žanrova. Izvedbe sudionika pratilo je Stručno povjerenstvo u sastavu: dr.sc. Irena Miholić, Krunoslav Šokac i Luka Vukšić koji su odlučili o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa.

 

ŽVS Đurđevčice - Đurđevac -KATEGORIJA FOLKLORNIH MALIH VOKALNIH SASTAVA I KOMORNIH ZBOROVA- ZLATNA PLAKETA

KATEGORIJA SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA - ZLATNA PLAKETA- Gospodnetić singers - Glazbeni klub Lisinski, Zagreb

Folklorna družina Vuga, Karlovac - KATEGORIJA FOLKLORNIH MALIH VOKALNIH SASTAVA I KOMORNIH ZBOROVA- ZLATNA PLAKETA

Cantus ante omnia, Zagreb - KATEGORIJA KLASIČNE GLAZBE-ZLATNA PLAKETA

2.NAGRADA - KAT.IZVORNA PUČKA GLAZBA- Muška pjevačka skupina -Starotopoljani- Staro Topolje

1.NAGRADA -KAT. IZVORNA PUČKA GLAZBA -  Ženska pjevačka skupina KUD-a Sv. Antun - Zadobarje

 

Predstavnici Sisačko-moslavačke županije, Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa i Muška klapa „Kolapjani“ iz Siska osvojili su Zlatne plakete, „Kraluž“ u Kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, a „Kolapjani“ u Kategoriji slobodnih stilova i žanrova.

 

Muška klapa Kolapjani -Sisak - KATEGORIJA SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA - ZLATNA PLAKETA

“Kraluž” i “Kolapjani” osvojili Zlatne plakete na 15. Susretu malih vokalnih sastava
5.00(2 glasova)
Komentara(0)