DSC_0168

Blagdan svog zaštitnika sv. Martina svečano su u nedjelju 11. studenoga, proslavili mještani Madžara (župa Komarevo). Svečano misno slavlje u novoizgrađenoj kapeli Sv. Martina predvodio je generalni vikar Biskupije mons. Marko Cvitkušić koji je tom prigodom kapelu i blagoslovio. Svečanosti blagoslova su nazočili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Ivan Celjak.

 

DSC_0171

naslov

 

Kapelu Sv. Martina srušili su četnici i JNA krajem srpnja 1991. godine, a nova kapela faksimilska je rekonstrukcija stare. U prigodnoj je propovijedi mons. Cvitkušić istaknuo da je blagoslov nove kapele svetog Martina, nebeskog zaštitnika Madžara, čašćenje Stvoritelja, zahvala za sva njegova primljena dobra, ali i molitva da nas sve blagoslovi i vodi, naše misli, riječi i djela. Kapela nije podignuta samo u čast svetoga biskupa Martina već i na duhovnu korist svima čestitima koji čine dobro braći u potrebi, kao što je to činio sveti biskup Martin. Ovo je ne samo mjesto molitve i slavljenja svetih tajni naše vjere već i mjesto bratskih susreta i produbljenje međusobnog zajedništva, kako bi onda mogli djelovati kao što je to činio biskup Martin.

 

DSC_0145

DSC_0147

DSC_0155

DSC_0156

 

Na kraju homilije propovjednik je poručio okupljenima da se i mi moramo zapitati kako ljubimo Kristovo lice u našoj bijednoj i patničkoj braći te kako o ljubavi prema bratu ovisi ne samo naša sreća ovdje na zemlji nego i naš vječni spas.

 

DSC_0161

DSC_0136

DSC_0163

 

Blagoslov kapele u Madžarima
5.00(1 glas)
Komentara(0)