Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Sisačko-moslavačku županiju predstavljaju Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa te muška klapa „Kolapjani“

Sisačko-moslavačku županiju predstavljaju Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa te muška klapa „Kolapjani“

Tijekom vikenda 10. i 11. studenoga 2018. godine, po prvi puta u Sisku i dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke bit će održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog djelovanja na unaprjeđivanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

15. izdanje Susreta posvećenog bogatstvu vokalnog stvaralaštva RH bit će održano u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska.

U dvodnevnom programu Susreta koji će biti besplatan za publiku predstavit će se čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija. Sisačko-moslavačku županiju ove će godine u natjecateljskom programu Susreta predstavljati Ženski vokalni sastav „Kraluž“ iz Budaševa te muška klapa „Kolapjani“ iz Siska dok će kao gosti programa nastupiti Pjevačka skupina Češke besede Sisak koja će izvedbama napjeva svojih čeških predaka predstaviti Sisak kao multikulturalan grad.

Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu: Irena Miholić, Krunoslav Šokac i Luka Vukšić koji će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa. Susret će medijski popratiti i Radio Quirinus.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.