Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

POU Kutina i POU Petrinja dobili bespovratna sredstva za projekt “Kultura u centru”

Vrijeme je za kulturu!

Vrijeme je za kulturu!

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstva u kulturi, ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna, održalo se ovog tjedna u Muzeju Mimara u Zagrebu.

U ime Pučkog otvorenog učilišta Kutina Ugovor je potpisala ravnateljica Jasminka Molnar, kojoj su čestitali ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i zamjenik upraviteljice iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan.

 

45100792_2200071700267543_5537867716917985280_n

 

Projekt Pučkog otvorenog učilišta Kutina “Tik-Tak, Vrijeme je za kulturu” u vrijednosti od 783.200,00 kuna jedan je od 34 uspješno ocijenjenih projekata za koji su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture u okviru poziva Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi Prioritetne osi 4 “Dobro upravljanje” Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, s ciljem razvoja dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora. Partneri na ovom projektu su Grad Kutina, Društvo naša djeca Kutina, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, GS KUD-ova Grada Kutine te Foto video klub.

Ugovor u vrijednosti od 794.669,00 kn za projekt „Kultura svima“, potpisao je Milan Herceg, ravnatelj POU Hrvatski dom Petrinja. Partneri na ovom projektu su Građanski aktivizam Petrinja, HPD „Slavulj“ Petrinja , Gradska limena glazba Petrinja, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije i Društvo Naša djeca Petrinja. Svrha projekta je kvalitetnije i učinkovitije iskoristiti dio prostornih resursa POU Hrvatski dom Petrinja u odnosu na konvencionalne i tradicionalne pristupe.

 

044c65c647d4280fe37ae032be4d05bb9bfac9db

 

Ministrica Obuljen u obraćanju je podsjetila kako je svrha poziva “unaprijediti postojeće i uspostaviti nove modele sudioničkog upravljanja u kulturi, a to se prvenstveno odnosi na društveno-kulturne centre, centre za kulture i ostale ustanove u kulturi kojima su osnivači jedinice lokalne i regionalne samouprave kako bi se upravljanje u kulturi učinilo otvorenijim, participativnijim, uspješnijim i koherentnijim”

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.